Saturday, May 31, 2014

Kepti kalafijorai - mano mėgstamiausi




Kalafiorų salotos



  • 1 kalafioras
  • 1 didelis svogūnas
  • saulėgrąžų aliejus kepimui 
  • 80 g. tahini 
  • 2 skiltelės česnako
  • 30 g. petražolių
  • 20 g. mėtų lapų
  • 100 g. natūralaus jogurto (geriausiai tinka graikiškas arba turkiškas, nes jie tiršti)
  • 2 v.š. granatų sirupo (melasos)
  • druska ir pipirai
  • gera sauja granatų sėklų

Kalafiorą nuvalykite, padalinkite į žiedynus. Užvirkite dideliame puode vandenį, pasūdykite, apvirkite 5 minutes kalafiorus ir juos nukoškite.

Aš tai dariau su servofiksu. Kas jį turite - sudėkite kalafiorus į servofikso indą ir užpilkite verdančiu vandeniu. Uždenkite dangčiu ir palaikykite apie 10 min. Nukoškite.



Supjaustykite svogūną griežinėliais.
Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir kalafiorus apkepkite iš visų pusių. Juos geriau kepti dalimis (porcijomis) - tada jie gražiai apskrus ir nesubyrės į košę. Kai kalafiorai apkeps, išimkite juos į lėkštę ir pagardinkite druska ir pipirais. Įpilkite dar truputį aliejaus į keptuvę ir pakepinkite svogūną.
Kol kepa kalafiorai ir svogūnai, pagaminkite padažą.
Petražoles ir mėtų lapus smulkiai sukapokite. Su spaustuku išspauskite česnaką . 
Dubenėlyje sumaišykite tahinį, jogurtą, žalumynus, granatų sirupą ir pusę granatų sėklų. Pagardinkite padažą druska ir pipirais pagal skonį. 
Į lekštę sudėkite kalafiorus, svogūno žiedus ir per vidurį uždėkite padažo. Pabarstykite likusiomis granatų sėklomis. Jei padažas gavosi skystas, tai sudėkite viską į dubenį, uždenkite dangčiu ir pakratykite, kad viskas susimašytų ir tolygiai pasidengtų padažu. 
Skanaus. 




Įkvėpimas: Yotam Ottolenghi "Jerusalem"

1 comment:

  1. Thank you very much for the compliments and for the invitation :)

    ReplyDelete