Vėl? Taip vėl :)
Manote sunku sustoti? :) Galbūt iš dalies ir taip.
Iškepiau tortą. Na, ne visai taip. Aš kepiau morkų pyragą ir štai kas gavosi...
... ir pasakė morka - nenoriu būti pyragu, noriu būti tortu. Noriu gražios baltos suknelės, gražios riešutų spalvos skarelės, šokoladinėw delnukės (čia rankinė tokia)...noriu važiuoti į balių.
Viskas taip ir buvo. Tik morka niekur nevažiavo. Mes ja namuose suvalgėm :). O skyriu šį gimtadienio tortą parašiutininkei Virginijai :) Dar karta su gimtadieniu brangioji!
Ji užsiminė kad norėtu virtualaus (nes matyt kaip ir visos jaunos ir gražios, saugo savo figūrą) torto :) Tai prašom:) negi sunku? :)
Tortas buvo skanus.
Jei jį puošti, o ne šiaip su arbata sukramsnoti vos ataušusį, tai į vidų riešutu galima ir nedėti.
Manote sunku sustoti? :) Galbūt iš dalies ir taip.
Iškepiau tortą. Na, ne visai taip. Aš kepiau morkų pyragą ir štai kas gavosi...
... ir pasakė morka - nenoriu būti pyragu, noriu būti tortu. Noriu gražios baltos suknelės, gražios riešutų spalvos skarelės, šokoladinėw delnukės (čia rankinė tokia)...noriu važiuoti į balių.
Viskas taip ir buvo. Tik morka niekur nevažiavo. Mes ja namuose suvalgėm :). O skyriu šį gimtadienio tortą parašiutininkei Virginijai :) Dar karta su gimtadieniu brangioji!
Ji užsiminė kad norėtu virtualaus (nes matyt kaip ir visos jaunos ir gražios, saugo savo figūrą) torto :) Tai prašom:) negi sunku? :)
Tortas buvo skanus.
Jei jį puošti, o ne šiaip su arbata sukramsnoti vos ataušusį, tai į vidų riešutu galima ir nedėti.
Morkų tortas
- 180 ml. saulėgrąžų aliejaus
- 3 kiaušiniai
- 180 g. rudo cukraus
- 3 smulkiai sutarkuotos morkos (arba susmulkintos su virtuvės kombainu)
- nutarkuota vieno apelsino žievelė
- 180 g. miltų
- 1 a.š. sodos
- 1/2 a.š. kepimo miltelių
- žiupsnis druskos
- 1 a.š. malto cinamono
- 1/2 a.š. malto imbiero
- 50 g. jūsų mėgstamų riešutų
- 200 g. mascarpone sūrio
- 200 g. grietinėlės
- 2 v.š. cukraus pudros (be kaupo)
- DAIMS saldainių
- keleto saujų smulkintų graikiškų riešutų
- 1 v.š. cukruotų morkų (užvirti vandeni su cukrumi (santykis - vienas prie vieno, pvz. 100 g. cukraus ir 100 g. vandens. Pavirti keletą minučių, kad sirupas sutirštėtų, tada pavirti 5 min. sutarkuotas arba supjaustytas morkas, išjungti ir palikti atvėsti)
- 1 v.š. morkų sirupo, kuris liko nuo cukruotų morkų
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Patepkite sviestu arba išklokite kepimo popieriumi 23 cm diametro apvalią kepimo formą.
Dubenyje sumaišykite miltus, sodą, kepimo miltelius, druską, cinamoną, imbierą ir riešutus.
Suplakite aliejų, kiaušinius ir cukrų iki putų konsistencijos. Įmaišykite morkas ir apelsinų žievelę. Tada įmaišykie miltų mišinį. Įdėkite tešlą į kepimo formą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 30-45 min. Patikrinkite ar pyragas iškepęs su mediniu iešmuku - įkištas ir ištrauktas iš pyrago vidurio jis turi likti sausas. Išimkite pyragą iš orkaitės ir palikite dar 10 min. kepimo formoje. Išimkite iš formos ir ataušinkite ant grotelių.
Suplakite iki purumo grietinėlę, mascarpone sūrį ir cukraus pudrą. Aptepkite pyrago šonus ir viršų kremu ir išlyginkite su mentele. Šonus papuoškite su smulkintais riešutais (filmukas čia)
Užpilkite 1 v.š. morkų sirupo ant pyrago viršaus ir su mentele paskirstykite bei lengvai sumaišykite su viršutiniu kremo sluoksniu. Norimą tekstūrą kremui suteikite su mentele. Papuoškite pyrago kraštus su DAIMS saldainiais, o vidurį - cukruotomis morkomis. Skanaus.
Įkvėpimas: Delicious. magazine (september 2014)