Thursday, July 31, 2014

Nusprendžiau ir aš išsikepti sveikuolišką picą

Šiaip aš labai pritariu pasakymui "Nothing wrong with full fat… just have a smaller slice" - iš tiesų, geriau mažiau, bet tikro skonio, nei daug, bet praskiesto. :) 
Todėl pica bus su sūriu bet su labai sveikuolišku padu. Iš tiesų kai pirmą kartą atsikandau, tai pagalvojau, kad ji labai primena rupią duoną. Kraštai gaunasi traškūs o viduriukas minkštesnis. 





Sveikuoliška pica



  • 1 ir 3/4 stiklinės verdančio vandens
  • 1 stiklinė greito paruošimo 5 grūdų košės
  • 320 g. miltų
  • 150 g. rupių kvietinių miltų
  • 2 ir 1/4 a.š. sausų mielių
  • 1,5 a.š. druskos
  • 3 v.š. aliejaus
  • priedai:
      • pomidorų padažas:
            • 1 skardinė konservuotu pomidorų
            • 1-2 skiltelės česnako
            • 1 v.š. pomidorų pastos
            • 1 a.š. paprikos
            • druska ir pipirai
      • viena maža cukinija
      • gouda fermentinis sūris
      • parmesano sūris
      • pora gabaliukų keptos mėsos (aš naudojau šašlyką)
      • pusė poro
      • šviežia mozzarella
      • alyvuogių aliejus




Užpilkite košę verdandčiu vandeniu ir palikite išbrinkti 30 min. Jei košė po 30 min. vis dar bus karšta, atvėsinkite ją kad ji liktų tik šilta.
Sumaišykite miltus, mieles ir druską. Sudėkite miltų mišinį, košę ir aliejų į virtuvės kombainą ir minkykite, kol tešla sušoks į kamuolį. Leiskite jai pailsėti porą minučių ir dar keletą minučių minkykite. Pabarstykite miltais kočiojimo kilimėlį ir  padėkite ant jo tešlą. Suformuokite iš jos kamuolį ir įdėkite į  aliejumi pateptą dubenį. Uždarykite dubenį ir palikite pakilti dvigubai kambario temperatūroje (kildinimo laikas 1 val.) arba įdėkite į šaldytuvą (kildinimo laikas - 8 val.).
Paruoškite priedus:
Sudėkite visus pomidrų padažo ingredientus į virtuvės kombaino indą ir sumalkite iki vientisos konsistencijos.
Sutarkuokite sūrį.
Supjaustykite porą griežinėliais. Skustuku priskuskte cukinijos plonomis juostelėmis.
Suplėšykite mozzarellą į gabaliukus.
Smulkiai supjaustykite mėsą.

Įkaitinkite orkaitę su  kepimo akmeniu iki 250 C.
Padalinkite tešlą į 3 dalis. Padėkite vieną dalį ant kočiojimo kilimėlio, o kitas uždenkite. Iškočiokite apskritimą ir padėkite jį ant kepimo popieriaus. Jei tešla susitraukė, tai vėl ją iškočiokite ant kepimo popieriaus. Patepkite picos padą aliejumi. Tada pomidorų padažu (tik nepadauginkite pomidorų padažo, nes pica neturi jame skęsti, o pomidorų padažo reikia tik poros šaukštų). Aš mėgstu skirtingas picas, todėl kiekvienai kaitaliojau įdarą. 1 - mėsa, porai, pora juostelių cukinijos ir fermentinis sūris. 2 - mėsa, mozzarella, porai ir parmesano sūris. 3 - cukinija ir fermentiniai sūriai.
Picas kepti 10-12 min. 
Skanaus.





Įkvėpimas: The best of America's test Kitchen 2011

No comments:

Post a Comment