Wednesday, July 9, 2014

Labai lengvas obuolių pyragas


Eilinė produktų gelbėjimo akcija. Suradau vargšus visų pamirštus obuolius, kurie iš nevilties jau susiruošė gesti, o su jais dar vienas nutarkuotas apelsinas (mat reikėjo tik žievelės). Sunku obuoliams, kai uogų sezonas... ką gi, puoliau jų gelbėti.
Toje pačioje stebuklingoje 1975 metų (močiutės dovanotoje) knygoje suradau labai paprastą ir greitą obuoliu pyrago receptą. Truputį jį pakoregavau ir oplia :) jau turim pyragą.






Obuolių pyragas



  • 6 obuoliai
  • 2 v. š. balto cukraus
  • 2 v. š. rudo cukraus
  • 1 a. š. vanilinio cukraus
  • 2 ir 3/4 stiklinės pieno
  • 1/4 stiklinė apelsinų sulčių
  • 1/2 stiklinė miltų
  • 1/2 stiklinė kietagrūdžių kviečių miltų (durum semolina)
  • 1 kiaušinis
  • 2 tryniai
  • žiupsnis druskos

Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. (su ventiliatoriumi). 
Obuolius nuskuskite ir stambiai sutarkuokite arba susmulkinkite su virtuvės kombainu. 
Iš visu kitu ingredientų užmaišykite tešlą.
Sumaišykite obuolius su tešla ir perdėkite į kepimo indą. Aš naudojau 26 cm diametro silikoninę apvalią formą, bet manau, kad tiktų ir mažesnė (iš esmės tiktų bet kokia turima namuose, į kurią tilptų tešla). Pašaukite į orkaitę ir kepkite 30-45 min., kol viršus taps gražios auksinės spalvos. 
Skanaus




Kaip man padėjo Thermomiksas:

Nulupkite obuolius ir supjaustykite juos į thermomikso indą. Susmulkinkite 4 gr. iki norimo dydžio. 
Išimkite obuolius į dubenį ir sudėkite visus likusius tešlos ingredientus į thermomikso indą (indo plauti nereikia) plakite 20 sek. palaipsniui didinant greitį iki 6. 
Įdėkite obuolius ir viską sumaišykite 10 sek. 2-3 gr. su reversu.


Įkvėpimas: J. Dmochowska-Gorska "Domowe ciasta i desery" 

No comments:

Post a Comment