Varškės apkepas, tai geras vaistas nuo galvos skausmo. Iškepi ir neskauda galvos galvojant ką valgyti :), o dabar kai taip karšta, jis ypatingai gelbsti. Ištrauki iš šaldytuvo, pavalgai ir atsigaivini.
Man patinka varškės apkepai, bet neturiu kol kas savo mėgstamiausio. O vat mažius jau turi. Jam patinka švelnus, purus ir drėgnas apkepas. Kai ji paragavo šita apkepą, tai pradėjo linksėti galva ir kartoti "dar dar dar" :) Man tai buvo geriausias komplimentas ir prie recepto buvo uždėta varnelė su žyma "Mažiaus mėgstamiausias".
Jau senai norėjau įkomponuoti agrastus į varškės apkepą, bet vis nesiryžau... todėl pasirinkau paprastesni variantą - išviriau uogienę ir ja paskaninau apkepą.
Uogienė gavosi su rūgštele, todėl jei mėgstate saldžiau - dėkite daugiau cukraus.
Varškės apkepas su agrastų uogienė
- 1 kg. švelniosios varškės arba varške du kartus sumalta su mėsmalė
- 1,5 stiklinės cukraus pudros
- 2 kiaušiniai
- 4 tryniai
- žiupsnis druskos
- 2 pakeliai vanilinio pudingo
- 1/2 stiklinės aliejaus
- 1 stiklinė pieno
- 1 a.š. kepimo miltelių
- sauja razinų
- sauja kokoso drožlių
- Agrastų uogienė:
- 500 g. agrastų
- 150 g. balto cukraus
- 100 g. rudo cukraus
- 1 a.š. citrinos sulčių
- 1 a.š. agar-agar
Įkaitinkite orkaitę iki 175 C. Patepkite sviestu gilią 26 cm diametro apvalią kepimo formą (arba galima naudoti 2 8c. diametro kepimo formą).
Kiaušinius suplakite su cukrumi iki standžiu putų. Virtuvės kombaine arba blenderio pagalba sumalkite varškę, druską, pudingą, kepimo miltelius, pieną ir aliejų iki vientisos masės. Įmaišykite kiaušinius. Tešla bus gan skysta. Perpilkite ją į kepimo formą, apibarstykite razinomis, kokoso drožlėmis ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 30 min., tada sumažinkite temperatūrą iki 160 C. ir kepkite dar 30 min. Išjunkite orkaitę ir apkepą valandai palikite orkaitėje. Išimkite ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. Išimkite iš formos, patepkite agrastų uogienė ir įdėkite į šaldytuvą.
Agrastų uogienė:
Agrastus išplaukite ir nuvalykite (uodegas ir kotelius).
Sudėkite visus ingredientus į puodą ir virkite ant vidutines ugnies, kartas nuo karto maišant. Kai užvirs, virkite dar 5 minutes. Sumalkite viską su blenderiu iki norimos konsistencijos. Įpilkite uogienę į sterilų stiklainį, uždarykite dangčiu ir apvertę palaikykite 10 min. Atverskite atgal ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. Vėsdama uogienė tirštės ir šalta bus gan tiršta.
Thermomiksas:
Sudėkite visus uogienės ingredientus į thermomikso indą ir virkite 8 min. 100 C. 2 gr. Sumalkite viską 10-20 sek. 6gr. Įpilkite uogienę į sterilų stiklainį, uždarykite dangčiu ir apvertę palaikykite 10 min . Atverskite atgal ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. Vesdama uogienė tirštės ir šalta bus gan tiršta.
Įkvėpimas: W kuchennym oknie
No comments:
Post a Comment