Thursday, July 24, 2014

Ponas kišas

Šitas kišas yra labai skanus :) na, turbūt yra labai skanus :) šiaip turėtų būti labai skanus, nes jį visą suvalgė mano vyras :) 
Istorija labai paprasta, iškepiau kišą ir galvojau, kad pakaks mums su vyru vakarienei ir dar vyrui kitai dienai į darbą. :) Grįžtu iš miesto ir...nėra kišo :) vyras laimingas šypsosi :D kažkaip net nepatogu klausti ar skanu buvo :) bet paklausiau - pradėjo juoktis - "taigi nieko neliko, tai kaip manai? " :) 
Manau, kad galiu jums ji rekomenduoti, štai ką manau :)  pati irgi dar kepsiu :) noriu gi paragauti pati.






Pomidorų ir fetos sūrio kišas



  • 1 porcija trapios tešlos
  • 4 vidutinio dydžio pomidorai
  • 1 v. š. rudo cukraus
  • šlakelis balzaminio acto
  • šlakelis alyvuogių aliejaus
  • druska
  • pipirai
  • žiupsnis rūkytos paprikos
  • sauja baziliko lapelių
  • 100 g. fetos sūrio
  • 2 m dydžio kiaušiniai
  • 150 ml. pieno
  • 150 ml. grietinėlės
  • nedidelis gabaliukas šaltai rūkytos šoninės
  • 1 a.š. garstyčių




Įkaitinkite orkaitę iki 190 C. 
Pomidorus perpjaukite per pusę ir įdėkite į kepimo indą. Pabarstykite cukrumi, druska, pipirais ir rūkyta paprika bei baziliko lapeliais. Apšlakstykite actu ir aliejumi, tada pašaukite į orkaitę. Kepkite 25-30 min. Išimkite iš orkaitės. 
Susmulkinkite/sutrupinkite fetos sūrį.
Supjaustykite šoninę mažais gabaliukais.
Greitkratyje suplakite pieną, grietinėlę ir kiaušinius.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 C.
Ištepkite sviestų apvalią 23 cm diametro kepimo formą su nuimamu dugnu.
Iškočiokite trapią tešlą ir išklokite ja kepimo formą. Čia yra filmukas kaip tai padaryti. 
Patepkite dugną garstyčiomis. Paimkite pusę šoninės ir pabarstykite ant dugno. Sudėkite pomidorus. Pabarstykite fetos sūriu ir likusia šonine. Atsargiai įpilkite suplaktus (bet ne iki putų) kiaušinius, pieną ir grietinėlę. Nepilkite skysčio iki pat tešlos kraštų, nes kepdama tešla šiek tiek susitrauks, o įdaro tūris šiek tiek padidės, todėl jei skysčio bus per daug, jis gali bėgti per kraštus . Pašaukite į orkaitę ir kepkite 40-50 min., kol kišas  taps tamsios auksinės spalvos. Išimkite iš orkaitės ir pateikite karštą. Skanaus. 




No comments:

Post a Comment