Tešla:
- 25 g avižinių dribsnių (greito virimo)
- 125 g miltų
- 80 g šalto sviesto, supjaustyto kubeliais
- 4 v.š. grietinės
- 1/2 a.š. druskos
Įdaras:
- 1 svogūnas, susmulkintas
- 250 g šviežių špinatų
- 200 g fetos
- 200 g trintos varškės
- 4 v.š. malto džiugo sūrio
- druska ir pipirai
- 2 kiaušiniai
- 1 a.š. džiovinto raudonėlio
- šlakelis aliejaus kepimui
- sauja kedro riešutų
Į virtuvės kombaino indą sudėkite miltus, avižinius dribsnius ir druską. Keletą sekundžių malkite, kad viskas susijungtų ir miltai pagautų oro. Įdėkite sviestą ir malkite kol tešla taps duonos trupinių konsistencijos. Įdėkite grietinę ir malkite kol tešla taps didelių žirnių konsistencijos ir pradės jungtis. Išimkite tešlą iš virtuvės kombaino indo ir rankomis suspauskite ją į kamuolį, suplokite jį į blyną ir suvyniokite į maistinę plėvelę. Įdėkite į šaldytuvą 30 min.
Tuo tarpu pagaminkite įdarą.
Užvirkite didelį puodą vandens. Špinatus gerai išplaukite. Paruoškite didelį dubenį su labai šaltu (tiesiog lediniu) vandeniu. Kai vanduo užvirs meskite po saują špinatus į puodą ir virkite 1-2 min. tik kol špinatai "nuvys". Išimkite juos iš karto ir įdėkite į dubenį su šaltu vandeniu, tam kad špinatai greitai atvėstų. Išimkite ir gerai atspauskite iš jų skystį, Pakartokite su likusiais špinatais. Supjaustykite smulkiai špinatus.
Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir pakepinkite svogūnus. Įdėkite špinatus ir keletą minučių apkepkite kartu su svogūnais ant vidutinės ugnies. Išimkite iš keptuvės ir atvėsinkite.
Tuo tarpu įkaitinkite orkaitę iki 200 C. Paimkite 23 cm diametro apvalią kepimo formą, skirtą kepti tartams ir išklokite jos dugną kepimo popieriumi, o šonus patepkite sviestu.
Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir ant pabarstyto miltais kočiojimo kilimėlio plonai iškočiokite į apskritimą. Atsargiai perkelkite tešlą į kepimo indą ir išklokite jį tešla. Čia yra filmukas kaip pagaminti tešlą be virtuvės kombaino ir kaip iškloti kepimo indą su tešla. Nuimkite nuo formos šonų tešlos perteklių ir išlyginkite viršų (nenuimkite per daug tešlos, nes kepant ji dar kažkiek susitrauks ir "sės" t. y. sienelės bus žemesnes). Paimkite šakutę ir subadykite dugną. Paimkite kepimo popieriaus lapą ir suglamžykite jį, tada ištiesinkite ir įdėkite į kepimo formą ant tešlos. Ant viršaus įberkite žirnių arba pupų (nevirtų) - tai reikalinga dėl svorio, tam kad tešlą išlaikytų savo formą. Čia yra filmukas apie taip vadinama "aklą kepimą". Pašaukite į orkaitę ir kepkite 15 min.
Kol tešla kepa baikite gaminti įdarą.
Dubenyje sumaišykite iki vientisos masės varškę, fetos sūrį, 2 v.š. džiugo sūrio, raudonėlius, druską ir pipirus ir kiaušinius. Įmaišykite špinatus su svogūnais.
Kol tešla kepa baikite gaminti įdarą.
Dubenyje sumaišykite iki vientisos masės varškę, fetos sūrį, 2 v.š. džiugo sūrio, raudonėlius, druską ir pipirus ir kiaušinius. Įmaišykite špinatus su svogūnais.
Išimkite kepimo formą iš orkaitės ir išimkite kepimo popierių su žirniais. Įdėkite įdarą ir tolygiai paskirstykite. Pabarstykite likusiu džiugo sūriu bei kedro riešutais ir grąžinkite į orkaitę. Kepkite apie 30 min. Išimkite, palikite dar 5 min. kepimo formoje, tada išimkite ir pateikite. Skanaus
Įkvėpimas: Nigella.com
Įkvėpimas: Nigella.com
No comments:
Post a Comment