Penktadienis tai pakankamai gera proga skaniam pyragui. Gera kompanija tai gera proga gražiam pyragui. Ir nors sakoma, kad moteris myli ausimis, šitas gražuolis laukiantis ant stalo tikrai padaro įspūdį.
Varškės pyragas " Vyšnaitė, pasipuošusi juodai"
Tešla:
- 1/4 stiklinės miltų (persijotų)
- 1/2 a.š. kepimo miltelių
- žiupsnis druskos
- 2 L dydžio kiaušiniai, baltymai atkirti nuo trynių
- 1/4 stiklinės cukraus
- 30 g. sviesto - išlydyto
- 60 g juodo šokolado, ištirpinto ir atvėsinto iki kambario temperatūros
Pertepimui:
- keletas šaukštų vyšnių uogienės arba sirupo
Varškės sluoksnis:
- 600 g trintos arba sumaltos varškės
- 150 g grietinėlės
- 100 g cukraus
- 3 kiaušiniai
- 2 v.š. bulvių krakmolo
- žiupsnis druskos
- 180 g vyšnių piure (aš per sietelį pertryniau vyšnių uogienę, bet galima vyšnių piure pasigaminti - 360 g vyšnių be kauliukų virti 15 min. ant mažos ugnies kartu su 55 g cukraus, pertrinti per sietelį ir ataušinti)
Šokoladinis glajus:
- 125 g cukraus
- 125 g vandens
- 25 g gliukozės
- 60 g kakavos
- 75 g grietinėlės
- 14 g želatinos (maždaug 4 a.š.)
- 45 g susmulkinto juodo šokolado
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Išklokite 18 cm diametro apvalios kepimo formos dugną kepimo popieriumi.
Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
Išplakite trynius su 2 v.š. cukraus iki purumo, masės apimtis turi beveik patrigubėti. Įmaišykite šokoladą. Tada atsargiai įmaišykite miltus (maišykite tik kol įmaišysite visus, neilgiau, nepermaišykite). Įmaišykite sviestą.
Kitame dubenyje suplakite iki putų baltymus ir po to, plakant po truputį berkite likusį cukrų. Suplakite baltymus iki standumo. Dalimis, švelniais judesiais įmaišykite baltymus į tešlą.
Įdėkite tešlą į kepimo formą ir išlyginkite viršų. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 10-20 min (priklausomai nuo formos, kurią naudojate ir jūsų orkaitės). Padas bus iškepęs kai lengvai paspaudus pirštu per centrą tešlą grįš į savo vietą (neliks įspaudimo). Arba galima padaryti testą su mediniu pagaliuku. Ištraukite kepimo formą iš orkaitės ir padą atvėsti palikite, kepimo formoje.
Kai jis atauš, išimkite jį iš kepimo formos ir suvyniokite į maistinę plėvelę. Įdėkite jį į šaldytuvą tam laikui kol kepsite ir aušinsite varškės sluoksnį. Šaltą biskvitą bus lengviau perpjauti per pusę.
Varškės sluoksnis
Įkaitinkite orkaitę iki 130 C. Išklokite 18 cm diametro apvalios kepimo formos dugną kepimo popieriumi, o šonus patepkite sviestu.
Sudėkite visus varškės įdaro ingredientus į virtuvės kombaino indą ir sumalkite iki vientisos konsistencijos (be grūdelių). Pasistenkite nemalti ilgiau nei reikia, nes tešla pagaus oro ir vėliau kepdama gali labai iškilti, o ištraukus iš orkaitės - sukristi.
Įpilkite tešlą į kepimo indą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 1-1,5 val. arba kol šonai sustings, o viduriukas, pajudinus kepimo formą, judės kaip žele (sustingusi žele). Išimkite pyragą iš orkaitės ir atvėsinkite. Įdėkite porai valandų į šaldytuvą.
Biskvitą perpjaukite per pusę. Vieną pusę padėkite ant torto padėkliuko ir patepkite vyšnių sirupu. Ant viršaus padėkite varškės sluoksnį. Įdėkite pyragą į šaldytuvą. Geriausia jei jis ten pastovės keletą valandų.
Paruoškite glajų.
Želatiną sumaišykite su šlakeliu vandens ir palikite išbrinkti.
Puode sumaišykite cukrų, vandenį, grietinėlę ir gliukozę. Kaitinkite kol masė pasieks 101 C (užvirs). Įmaišykite kakavą.Suplakite viską su rankiniu blenderiu. Įmaišykite želatiną, o kai ji ištirps - įmaišykite šokoladą. Perpilkite masę per sietelį ir palikite atvesti iki 35 C. Jokiu būdų nedėkite į šaldytuvą. Vėsinkite kambario temperatūroje, kartas nuo karto maišant.
Išimkite pyragą iš šaldytuvo ir apliekite glajumi.
Paimkite likusią tešlos dalį ir su sausainių forma išpjaukite širdutes arba gėlytes. Pyrago viršų papuoškite sutrupintais morengais, šokoladiniais lašais, morengais ir biskvitu. Skanaus
Biskvitą perpjaukite per pusę. Vieną pusę padėkite ant torto padėkliuko ir patepkite vyšnių sirupu. Ant viršaus padėkite varškės sluoksnį. Įdėkite pyragą į šaldytuvą. Geriausia jei jis ten pastovės keletą valandų.
Paruoškite glajų.
Želatiną sumaišykite su šlakeliu vandens ir palikite išbrinkti.
Puode sumaišykite cukrų, vandenį, grietinėlę ir gliukozę. Kaitinkite kol masė pasieks 101 C (užvirs). Įmaišykite kakavą.Suplakite viską su rankiniu blenderiu. Įmaišykite želatiną, o kai ji ištirps - įmaišykite šokoladą. Perpilkite masę per sietelį ir palikite atvesti iki 35 C. Jokiu būdų nedėkite į šaldytuvą. Vėsinkite kambario temperatūroje, kartas nuo karto maišant.
Išimkite pyragą iš šaldytuvo ir apliekite glajumi.
Paimkite likusią tešlos dalį ir su sausainių forma išpjaukite širdutes arba gėlytes. Pyrago viršų papuoškite sutrupintais morengais, šokoladiniais lašais, morengais ir biskvitu. Skanaus
Įkvėpimas: Juniior's Cheesecakes; ВКУСНЫЕ МЕЧТЫ
Nu tu duodi!!! Atrodo nerealiai! Ateinu vis pas tave seile pavarvinti ☺️
ReplyDeleteSveika, aciu uz komplimenta:) labai malonu kad uzsuki:) as irgi reguliariai taviski bloga panarsau:) Dabar va bandau susidraugauti su veidrodiniu glajumi, atrodo jis nerealiai bet niuansu irgi turi pakankamai daug...
Delete