Thursday, June 18, 2015

Svajonių tortas mažiui



Galbūt ne kiekviena šventė nusipelno torto bei dėmesio. Bet jei mes švenčiame mamos dieną, tėčio dieną, moters dieną (gal ne visi) bei vyro dieną (turim nacionalinę tokią šventę) tai kodėl nešvęsti vaikų dienos? :-) Vaikų diena, mano manymu, nusipelno ypatingo dėmesio ir nepaprasto, pasakiško torto. Juk tai VAIKŲ diena :-). 
Gan senai norėjau, ne, nenorėjau, o svajojau iškepti tokį tortą (kalbų apie papuošimą). Ir štai prašom :-) mažius išvydęs tortą plojo  :-)





Vaikų dienos tortas "Mažius" 



Tešla:

  • 160 g cukraus
  • 200 g sviesto
  • 4 kiaušiniai
  • 230 g miltų
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnis druskos
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 2 saujos šaldytų mėlynių
  • 1 sauja šaldytų aviečių

Mascarpone Kremas:

  • 250 g mascarpone
  • 300 g grietinėlės
  • 2 v.š. cukraus pudros


Sviestinis kremas:

  • 200 g kambario temperatūros (minkšto sviesto)
  • 8 v.š. šaldyto kondensuoto pieno


Papuošimas:

  • 500 g baltos spalvos  dekoravimo masės
  • 50-100 g geltonos spalvos dekoravimo masės
  • maistiniai rašikliai
  • dekoravimo masės klijai





Tešla:

Įkaitinkite orkaitę iki 170 C.
Išklokite trijų 16 cm diametro apvalių  kepimo formų dugną  kepimo popieriumi. 

Įberkite cukrų į virtuvės kombaino indą ir malkite maksimaliu greičiu 5 sek. 
Įdėkite visus likusius ingredientus ir malkite dideliu greičių (su peiliukais) 50 sek.  Su mentele nustumkite viską nuo sienelių į apačią ir malkite dar 10 sek. 

Jei gaminate su Thermomiksas:

Įberkite cukrų į virtuvės kombaino indą ir malkite 10 gr  5 sek. 
Įdėkite visus likusius ingredientus ir malkite 5 gr  50 sek.  Su mentelė nustumkite viską nuo sienelių į apačią ir malkite dar 10 sek. 

Sumaišykite dubenyje avietes su mėlynėmis. 

Padalinkite tešlą lygiomis dalimis į 3 kepimo formas ir viršų tolygiai pabarstykite uogomis. Lengvai jas įspauskite į tešlą. Pašaukite kepimo formas su į orkaitę ir kepkite 30 min. arba kol tešla iškeps. Patikrinkite su mediniu pagaliuku - jei įkištas į tešlos vidurį ir ištrauktas jis lieka sausas - tešla iškepus. Išimkite iš orkaitės ir 15 min. palikite pastovėti kepimo formose, tada išimkite ir atvėsinkite ant grotelių. 



Mascarpones kremas:

Visus ingredientus įdėkite į dubenį ir suplakite su mikseriu iki kremines konsistencijos (kremas bus gan standus). 


Sviestinis kremas:

Sviestą suplakite iki purumo. Plakdami vidutiniu greičiu pilkite po šaukštą kondensuoto pieno. Suplakite iki kreminės konsistencijos. 


Surinkimas:

Vieną tešlos dalį padėkite ant torto padėkliuko ir patepkite mascarponės kremu. Uždėkite antrą tešlos dalį ir patepkite ją mascarponės kremu. Ant viršaus uždėkite trečią dalį. Įdėkite tortą valandai į šaldytuvą. Išimkite ir padenkite torto viršų ir šonus sviestiniu kremu. Išlyginkite viršų ir šonus, kad jie būtų kuo lygesni. 




Įdėkite tortą į šaldytuvą 2 valandoms.

Išminkykite baltą dekoravimo masę ir iškočiokite plonai ant cukraus pudra pabarstyto kilimėlio. Atsargiai perkelkite ją ant torto ir ja padenkite tortą. Taip pat iškočiokite geltoną dekoravimo masę ir išpjaukite iš jos juostą. Priklijuokite ją apjuosus tortą apačioje. 



Įdėkite tortą keletai valandų į šaldytuvą tam, kad dekoravimo masė gerai išdžiūtų, o tada duokite valią savo vaizduotei ir su maistiniais rašikliais išpaišykite tortą. 
Skanaus






Įkvėpimas: Dani Valent "In the Mix"; Rosie Alyea "Sweetapolita bake book" 




No comments:

Post a Comment