Monday, June 15, 2015

Juodo cukraus Creme brulee






Juodo cukraus Creme brulee


  • 500 ml grietinėlės
  • 6 v.š. juodo cukraus ( aš naudoju melasos cukrų)
  • 30 g sviesto
  • 1/2 a.š. druskos
  • 250 ml pieno
  • 6 kiaušinio tryniai (arba 5 dideli kiaušiniai - čia kas turi thermomiksą)
  • 1/2 stiklinės cukraus - karamelei
  • druska pabarstymui


Puode sumaišykite 250 ml grietinėlės, juodą cukrų, druską ir sviestą. Užvirkite ir maišykite kol cukrus ištirps. Sumažinkite ugnį ir virkite (beveik visą laiką maišant) ant mažos ugnies kol masė sutirštės ir taps tamsios gintarinės spalvos. Perpilkite  masę į kitą dubenį ir šiek tiek atvėsinkite (apie 30 min.).
Įkaitinkite orkaitę iki 160 C. Užvirkite arbatinuką vandens. Paruoškite creme brulee indelius ir įdėkite juos į didelę kepimo skardą arba kepimo indą. 
Sumaišykite (neplakite) juodo cukraus masę su 250 grietinėlės, pienu, tryniais ir išpilstykite į indelius. Įpilkite karštą vandenį į kepimo indą taip, kad jis iki pusės apsemtų indelius. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 20-30 min., priklausomai nuo jūsų indelių dydžio. Creme brulee kraštai turi sustingti, o vidus turi būti kaip žele (paėmus indelį ir jį pajudinus), bet ne skystas (bėgantis). Išimkite iš orkaitės ir iš kepimo indo. Atvėsinkite iki kambario temperatūros. Uždenkite plėvele ir įdėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, geriausia - nakčiai.
Išimkite iš šaldytuvo ir nuimkite maisto plėvelę. Pabarstykite cukrumi ir karamelizuokite ją su virtuvės degikliu. Palaukite kelias minutės kol ji sustings. Pabarstykite su žiupsniu druskos ir pateikite. Skanaus



Thermomiksas:


Įdėkite drugelio priedą į thermomikso indą. 
Įdėkite juodo cukraus masę su 250 g grietinėlės, pienu ir 5 kiaušiniais į thermomikso indą ir virkite 8 min. 90 C. 3 gr. 
Mano naudota grietinėlė ir kiaušiniai buvo šalti (ką tik iš šaldytuvo), todėl aš viriau 13 min.
Masė bus tirštoka, kreminės konsistencijos. Įpilkite creme brulee į paruoštus indelius. Man gavosi 6.
Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir įdėkite į šaldytuvą  (ne mažiau 2-3 val.) pilnai sustingti. 
Prieš pateikiant išimkite creme brulee iš šaldytuvo ir pabarstykite cukrumi (po viena a.š. vienam indeliui). Karamelizuokite cukrų su degikliu arba įkiškite į labai karštą orkaitę su grilio funkciją (tik atsargiai, kremas turi būti kuo trumpiau orkaitėje, tik tiek, kad karamelizuotusi cukrus). 

Skanaus.





Įkvėpimas: Fine Cooking magazine OCT/NO 2014

No comments:

Post a Comment