Tuesday, June 2, 2015

Sumuštinių duona






Sumuštinių duona




  • 400 g miltų
  • 20 g sauso pieno miltelių
  • 10 g cukraus
  • 20 g kambario temperatūros sviesto
  • 240 g vandens
  • 1 a.š. druskos
  • 1 a.š. sausų mielių arba 11 g šviežių mielių




Sudėkite visus ingredientus į virtuvės kombaino indą ir užminkykite tešlą. Minkykite ne mažiau 3-4 min. Išimkite tešlą ir suformuokite iš jos kamuolį. 

Patepkite plonu aliejaus sluoksniu dubenį ir įdėkite į jį tešlą. Uždenkite dangčiu (nesandariai) ir palikite pakilti 1 val. šiltoje vietoje. Atidarykite dubenį ir keletą kartų apminkykite tešlą arba ją sulenkite kelis kartus. Uždarykite dubenį ir palikite pakilti dar valandai. 
Paruoškite stačiakampę 2 litrų talpos duonos kepimo formą. Patepkite ją sviestu. 
Išimkite tešlą ant kočiojimo kilimėlio ir suformuokite kepaliuką. Įdėkite jį į kepimo formą ir uždenkite maisto plėvele. Palikite pakilti 1-1,5 val. 
Įkaitinkite orkaitę iki 205 C. Nuimkite maisto plėvelę ir sandariai uždenkite kepimo formą su folija. Kepimo forma turi būti lyg su dangčiu. Pašaukite duoną į orkaitę ir kepkite 40-45 min. Tam kad duoną apskrustų, likus 15 min. iki kepimo pabaigos nuimkite foliją. Išimkite duoną iš orkaitės ir iš kepimo formos ir ataušinkite ant grotelių. 





Įkvėpimas: Cruicide livejournal

No comments:

Post a Comment