Sumuštinių duona
- 400 g miltų
- 20 g sauso pieno miltelių
- 10 g cukraus
- 20 g kambario temperatūros sviesto
- 240 g vandens
- 1 a.š. druskos
- 1 a.š. sausų mielių arba 11 g šviežių mielių
Sudėkite visus ingredientus į virtuvės kombaino indą ir užminkykite tešlą. Minkykite ne mažiau 3-4 min. Išimkite tešlą ir suformuokite iš jos kamuolį.
Patepkite plonu aliejaus sluoksniu dubenį ir įdėkite į jį tešlą. Uždenkite dangčiu (nesandariai) ir palikite pakilti 1 val. šiltoje vietoje. Atidarykite dubenį ir keletą kartų apminkykite tešlą arba ją sulenkite kelis kartus. Uždarykite dubenį ir palikite pakilti dar valandai.
Paruoškite stačiakampę 2 litrų talpos duonos kepimo formą. Patepkite ją sviestu.
Išimkite tešlą ant kočiojimo kilimėlio ir suformuokite kepaliuką. Įdėkite jį į kepimo formą ir uždenkite maisto plėvele. Palikite pakilti 1-1,5 val.
Įkaitinkite orkaitę iki 205 C. Nuimkite maisto plėvelę ir sandariai uždenkite kepimo formą su folija. Kepimo forma turi būti lyg su dangčiu. Pašaukite duoną į orkaitę ir kepkite 40-45 min. Tam kad duoną apskrustų, likus 15 min. iki kepimo pabaigos nuimkite foliją. Išimkite duoną iš orkaitės ir iš kepimo formos ir ataušinkite ant grotelių.
Įkvėpimas: Cruicide livejournal
No comments:
Post a Comment