Sunday, April 27, 2014

Vafliai su varškė ir kefyru


Atšilus orams labai sunku prisikviesti šeimyną namo vakarieniauti. Todėl šiemet gan anksti (nes dažniausiai taip būna vasarą) teko atidaryti vakarienių gryname ore sezoną.
Šiuo metu mūsų topas - vafliai su varške ir kefyru. Purūs, minkšti ir gardūs. Kepiau jau trečią kartą ir vis neatsivalgome. Lauke jie, be abejo, dar skanesni :D




Vafliai su varške ir kefyru



  • 220 g. miltų
  • 2 a. š. kepimo miltelių
  • 1/2 a. š. sodos
  • 1/2 a. š. druskos
  • 1 v. š. su kaupu rudo cukraus
  • 300 ml. kefyro
  • 2 kiaušiniai
  • 100 g. varškės
  • 4 v.š. aliejaus 


Viename dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, cukrų ir druską, o kitame gerai išmaišykite varškę, kiaušinius, kefyrą ir aliejų. Įpilkite kefyro masę į miltus ir viską greitai išmaišykite. Palikite pastovėti 5 minutes (maždaug tiek laiko kais vaflinė) ir kepkite. Vafliai gražiai pakyla todėl nepilkite per daug tešlos, nes bekepant gali išbėgti per vaflinės kraštus. Pateikite su kuo tik širdis ir skrandis geidžia. Mes valgome su grietine ir klevų sirupų. Skanaus :)
Vafliai gaunasi purūs ir minkštučiai (svarbiausia neperkepti). Tiesiog griebk į ranką ir valgyk. 





Įkvėpimas: In Jennie's Kitchen 

3 comments:

  1. Va, jau ir nereikia sukti galvos, ką naujo savaitgalio pusryčiams sugalvoti!
    Ačiū ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. I sveikata, manau kad labai patiks:) skanaus :)

      Delete