Šitą receptą dedikuoju savo draugei Editai:) Ji dabar Japonijoje ir jai, manau, ne iki šonkauliukų... nors, ką gali žinoti :)
Edita mėgsta šonkauliukus ir mes, atsiradus progai, vis bandom ir ieškom Vilniaus maitinimo įstaigose skaniausių šonkauliukų :) Kol kas laimi Rene.
Sakoma, kad nėra sunku pagaminti skanius šonkauliukus, o reikia tik kantrybės ir meiles :D iš tiesų taip ir yra:) nors valgygamas mūsų restoranuose taip nepamanysi ir nepasakysi :)
Ką gi Editusik:) kai grįši iš savo Japonijos prašom užsukti paskanauti šonkauliukų :) Čia oficialus kvietimas :D
Edita mėgsta šonkauliukus ir mes, atsiradus progai, vis bandom ir ieškom Vilniaus maitinimo įstaigose skaniausių šonkauliukų :) Kol kas laimi Rene.
Sakoma, kad nėra sunku pagaminti skanius šonkauliukus, o reikia tik kantrybės ir meiles :D iš tiesų taip ir yra:) nors valgygamas mūsų restoranuose taip nepamanysi ir nepasakysi :)
Ką gi Editusik:) kai grįši iš savo Japonijos prašom užsukti paskanauti šonkauliukų :) Čia oficialus kvietimas :D
Baltame vyne troškinti šonkauliukai su bulvių-obulių risotto
Šonkauliams paruošti reikės:
- 2 kg. jautienos arba veršienos šonkaulių
- druskos
- 1/4 stiklinės saulėgrąžų aliejaus
- 2 vidutinio dydžio svogūnų - stambiai supjaustytų
- 2 vidutinio dydžio obuolių - nuvalytų ir stambiai supjaustytų
- 1 česnako galvos - nuvalytos ir susmulkintos
- 1 morkos - nuvalytos ir stambiai supjaustytos
- 1 saliero stiebo - stambiai supjaustyto
- 1 stiklinės balto vyno
- 1 vanilės ankšties (perpjauti ir išvalyti sėklytes) arba 1 tonka pupelės (sutarkuoti)
- 1 stiklinės pomidorų pastos
- 4 lauro lapų
- druskos ir pipirų
- 3 stiklinių vištienos sultinio
Bulvių- obuolių risotto:
- 400 g. bulvių (nuskustų)
- 2 obuolių - nuskustų,su ir išimtomis sėklytėmis
- 3 v.š. sviesto
- 4 česnako skiltelių - susmulkintų
- 1 vidutinio dydžio svogūno - susmulkinto
- 1/4 stiklinės balto vyno
- 2,5 stiklinės vištienos sultinio
- druskos ir pipirų
- 1/2 stiklinės tarkuoto parmesano arba džiugo sūrio
Šonkauliai:
Šonkaulius įtrinkite su druska ir palikite kelioms valandoms marinuotis. Jei yra galimybė, marinuokite juos per naktį. Supjaustykite šonkaulius į porcijas.
Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir apkepkite šonkaulius iš visų pusių, kol jie gražiai apskrus.
Sudėkite juos į kepimo/ troškinimo indą.
Įdėkite į keptuvę obuolius, svogūnus, morkas, salierus ir pakepinkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės, pabaigoje įdėkite česnakus ir viską kartu dar pakepinkite. Perdėkite viską į kepimo indą, kuriame yra šonkauliukai.
Įkaitinkite orkaitę iki 160 C.
Sumaišykite baltą vyną su vanile arba tonka pupele ir įpilkite į keptuvę. Kartas nuo karto pamaišant užvirkite vyną. Įdėkite pomidorų pastos, lauro lapus ir įpilkite vištienos sultinį. Išmaišykite viską ir užvirkite. Užpilkite šituo skysčiu šonkaulius. Uždenkite kepimo indą aliuminio folija ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 1 val 45 min. arba kol mėsa taps labai minkšta.
Surinkite daržoves ir skystį iš kepimo indo ir susmulkinkite viską iki vientisos mases - gausis padažas. Jei padažas bus netirštas, tai įpilkite jį į puodą ir pavirkite apie 10 min., kol dalis skysčio išgaruos ir padažas sutirštės. Pateikite šonkaulius su bulvių-obuolių risotto ir padažu.
Bulvių-obuolių risotto
Su mandoline supjaustykite bulves ir obuolius labai mažais kubeliais.
Įkaitinkite keptuvę su šaukštu sviesto. Pakepinkite svogūnus ir česnaką iki tol, kol suminkštės (apie 5 min.) Įpilkite vyną ir virkite kol vynas beveik išgaruos. Tada sudėkite obuolius ir bulves ir įpilkite vištienos sultinį. Viską gerai sumaišykite. Padidinkite ugnį, kad greitai užvirtų, o kai užvirs sumažinkite ugnį ir virkite, kartas nuo karto pamaišant, apie 25 min., kol bulvės išvirs ir beveik visas skystis išgaruos. Išjunkite ugnį. Paskaninkite risotto druska ir pipirais. Įmaišykite likusius 2 šaukštus sviesto. Tada įdėkite sūrį, viską sumaišykite ir pateikite.
No comments:
Post a Comment