Sausainiai gal net per daug riešutiniai, tiesiog sviestas sviestuotas. BET palaima žemės riešutų sviesto mėgėjams. Tikrai, tikrai...Staiga aš supratau, kad aš esu viena iš jų. :)
Sausainiai gaunasi labai trapūs, vos ne birūs :) nors gal čia tik man taip...ech, nemoku aš reklamuoti, turėčiau dabar sakyti taip - jie tiesiog tirpsta burnoje, nereikia net kramtyti. :) Bet, tiesa pasakius, būtent taip ir yra - aš dėl kramtymo :D
Kolei nepamiršau turiu pažymėti, kad kepiau juos su naminiu žemės riešutų sviestu, o jo konsistencija skiriasi nuo parduotuvinio. Todėl, jei naudosite pirktinį sviestą, tai gal būt jie bus tobulesni už mano tobulus? :D Nes turiu įtarimą, kad jie neturėtų būti tokie trapūs.
Čia ir baigėsi mano filosofavimas apie sausainius. Mažius serga, bronchitas. Sėdime namuose, jis jaučiasi kaip kalėjime... Nori į lauką...negalima, nes galima tik ramiai pasivaikščioti, kas jam yra misija neįmanoma. Nori jau ir į muziką (aną dieną atnešė man "užsiėmimų" knygutę ir nubėgo prie lauko durų - ale pakuokis mama ir važiuojam) ir į sportą (pradėjo pats daryti pratimus, kuriuos šiaip atsakydavo per užsiėmimus daryti. Akivaizdžiai rodo, kad GALI, todėl - važiuojam) bet NEGALIMA. Kas kartą kai kosteli, man atrodo, kad tuoj plyš mano plaučiai... Negaliu, kaip pykstu ant tos ligos ir tyliai sau prisiekiu - pala pala išvarysiu aš tave kur vėžiai žiemoja...kur pipirai auga...sulauksi tu man...
Žemės riešutų sviesto sausainiai
- 155 g. blanširuotų žemės riešutų
- 155 g. avižinių miltų
- 1/2 a.š. kepimo miltelių
- 1 a.š. druskos
- 60 g. kambario temperatūros sviesto
- 100 g. cukraus
- 130 g. žemės riešutų sviesto
- 1 a.š. vanilės ekstrakto arba 1 vanilės ankšties sėklytės arba 1 tonka pupelė
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. ir pakepinkite riešutus apie 10 min., kol jie taps tamsiai auksinės spalvos. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.
Sudėkite į virtvės kombainą riešutus kartu su miltais ir sumalkite. Perberkite mišinį į dubenį ir sumaišykite su druska ir kepimo milteliais.
Thermomiksas:
Į thermomikso indą sudėkite miltus ir riešutus ir sumalkite 6 gr. 20 sek. Įberkite druską ir kepimo miltelius ir sumalkite viską 6 gr. 5 sek.
Suplakite sviestą su cukrumi. Įdėkite žemės riešutų sviestą ir vanilę ir suplakite viską, kad gerai susimaišytų. Įberkite miltų mišinį ir sumaišykite tik tiek, kad viskas susijungtų.
Thermomiksas:
Sudėkite sviestą ir cukrų į thermomikso indą ir suplakite 6 gr. kelias sekundes. Su mentele nustumkite viską nuo sienelių į apačią ir vėl kelias sekundes paplakite. Pakartokite porą kartų. Įdėkite žemės riešutų sviestą ir vanilę ir viska suplakite 5-6 gr. (porą kartų sustokite ir nuvalykite su mentele viską nuo sienelių į apačią). Įberkite miltų mišinį ir maišykite 5 gr. 10 sek.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Išklokite silikoniniu kilimėliu arba kepimo popieriumi kepimo skardą.
Imkite po graikiško riešuto dydžio gabalėlį tešlos ir formuokite rutuliukus. Dėkite juos ant kepimo skartos maždaug 2-3 cm. atstumu. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 15-20 min. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite. Esant norui galima padaryti iš sausainių sumuštinukus - pertepkite juos žemės riešutų sviestu arba mėgstamu džemu.
Skanaus.
Įkvėpimas: Ch. Robertson "Tartine book 3"
No comments:
Post a Comment