Wednesday, April 9, 2014

Antienos kojelės su vyšnių padažu



Na viskas, manau atsivalgiau :) Reikia nuo scenos "nulipti", kai dar tave myli  ir tavęs dar nori. Aš kalbu apie antieną. Apžvelgiant mano pažintį su antimis galiu pasakyti, kad kaip vyrai nukreipia savo žvilgsnį į "akis" aš jį nukreipiu į kojas. :) Kiekvienam savo... :) 
Kažkada per protų mūšį buvo klausimas - kas virtuvėje gelbsti virėjus, kas ištaiso ir paslepia visas klaidas:) - be abejo padažas (nors komandos nariai turėjo ir kitų minčių, džiaugiausi, kad tada nepasidaviau ir mes laimėjome tašką). 
Aš mėgstu padažus, nes jie padaro patiekalus spalvotais - kaip vaivorykštė apsiniaukusį dangų. 
Antienos kojelėms padažai suteikia cinkelio :) Čia kaip melodija - jei užkabino, tai niūniuoji po nosim visą dieną... Geras padažas gali ne tik išgelbėti jūsų patiekalą bet ir padaryti jį įsimintinu ( kurį būtinai kartosite).
Šiandien viskas iš tiesų prasidėjo nuo padažo. Pamačiau knygoje antienos krūtinėles su vyšnių padažu receptą ir įsimylėjau tą padažą...:) Man jis skambėjo labai viliojančiai todėl truputį pabūriau ir pritaikiau jį prie antienos kojelių.
 Štai kas gavosi...





Antienos kojelės su vyšnių padažu



  • 6 antienos kojelės
  • druska ir pipirai
  • 3-4 vidutinio dydžio morkos, supjaustytos griežinėliais
  • 1 didelis svogūnas, supjaustytas griežinėliais
  • 3 stiltelės česnako - sukapotos
  • 1/2 stiklinės raudono vyno
  • 1,5 stiklinės vištienos sultinio
  • 1/2 stiklinės skysčio iš vyšnių uogienės
  • 1/2-1 stiklinė vyšnių iš tos pačios uogienės - kauliukai išimti
Padažas:
  • 500 g. vyšnių uogienės - kauliukai išimti
  • 500 ml. raudono sauso vyno
  • 50 g. cukraus
  • 1 v.š. miltų (be kaupo)

  • Bulvių košė 

Įtrinkite antienos kojeles druska, pipirais ir apkepkite ant keptuvės. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C.
Ant kepimo skardos sudėkite morkas, svogūnus, česnaką ir tolygiai paskirstykite. Šaukštu šen bei ten įdėkite vyšnių. Ant viršaus sudėkite antienos kojeles. Nupilkite iš keptuvės riebalus, kurie išsiskyrė apkepant kojeles. Įpilkite vyną, vištienos sultinį ir vyšnių uogienės skystį. Sumaišykite ir užvirkite. Įpilkite skystį į kepimo indą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 1-1,5 val., kol mėsa taps minkšta.

Tuo tarpu paruoškite padažą ir išvirkite bulvių košę.

Į puodą įpilkite raudoną vyną ir įberkite cukrų. Užvirkite ir virkite ant mažos ugnies apie pusvalandį, kol nugaruos maždaug pusė vyno. Mums reikia, kad liktų  maždaug 200 ml.
Leiskite truputį atvėsti.
Kai kojelės iškeps, išjunkite orkaitę. Suplakite vyną su miltais greitkratyje ir įpilkite į puodą kartu su vyšnių uogiene ir pakaitinkite 5 minutes, kad padažas lengvai sutirštėtų.

Su formavimo bokšteliais lėkštėje suformuokite iš bulvių košes ir kartu su antiena troškintų morkų dailius bokštelius - morkos->bulvių košė-> morkos. Sudėkite antienos kojelės su vyšnių padažu.
Skanaus.




Įkvėpimas: K. Caldesi "The Italian cookery course"

No comments:

Post a Comment