Wednesday, October 31, 2018

Bananų šokoladinis keksas





Bananų šokoladinis keksas



  • 2 ir 1/4 stiklinės miltų
  • 1 a.š. sodos
  • 1/4 a.š. druskos
  • 115 g kambario temperatūros sviesto
  • 3/4 stiklinės rudo cukraus
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 3 bananai, sutrinti iki tyrės
  • 2/3 stiklinės natūralaus jogurto
  • 115 g juodo šokolado, išlydyto
  • 115 g džiovintų ir smulkiai supjaustytų bananų
  • 1/2 a.š. cinamono
Pastaba: visi ingredientai turi būti kambario temperatūros. 
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Paruoškite didelę kekso kepimo formą - išklokite ją kepimo popieriumi.
Dubenyje sumaišykite miltus, sodą, druską, cinamoną ir persijokite. 
Sviestą suplakite su cukrumi ir vanilės ekstraktu iki kreminės konstistencijos. Tada po vieną įmuškite kiaušinius, gerai suplakdami prieš įmušant kitą. Atsargiai įmaišykite išlydytą šokoladą, bananus, jogurtą, miltus ir gale - džiovintus bananus. Įdėkite tešlą į kepimo formą ir tolygiai paskirstykite. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 45 min. arba kol medinis pagaliukas, įkištas į vidurį ir ištrauktas, liks sausas. Ištraukite iš orkaitės ir palikite atvėsti formoje apie 30 min. Išimkite ir galutinai ataušinkite. Skanaus.

Įkvėpimas: Gourmet Today Recipe book


No comments:

Post a Comment