Thursday, October 30, 2014

Meduolis be medaus

Tai pirmas meduolis, kurį iškepiau ir tas be medaus :) 
Tiesiog negalėjau išmesti iš galvos recepto, mane persekiojo jo minkštumas. Todėl šiandien su mažiumi (kartu) užmaišėme tešlą ir po poros valandų jau ragavome meduolį gražuolį. Melasa yra gan intensyvaus skonio ir ji čia tikrai jaučiasi, todėl jei nemėgstate melasos tai vietoj jos naudokite cukrų arba medų. 




Melasos meduolis



  • 150 g. miltų
  • 1/2 a.š. sodos
  • 1/2  a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnis druskos
  • 1/2 a.š. malto cinamono
  • 1/2 a.š. prieskonių mišinio "meduolis" 
  • 100 g. cukraus pudros
  • 125 ml. pieno
  • 1 kiaušinis
  • 60 g. sviesto
  • 120 g. melasos
PASTABA: visi ingredientai turi būti kambario temperatūros

Įkaitinkite  orkaitę iki 180 C. (aš kepiau be ventiliatoriaus).  Išklokite kepimo popieriumi kekso kepimo formą (maždaug 14*21 cm, mano buvo 10*26 cm).

Sumaišykite ir persijokite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską ir prieskonius. Sumaišykite cukrų, pieną ir kiaušinį iki vientisos masės ir įmaišykite į miltų mišinį. Įdėkite sviestą ir melasą į mažą puoduką ir kaitinkite, kartas nuo karto pamaišant, kol sviestas ištirps. Įpilkite masę į tešlą ir greitai išmaišykite (maišykite tik kol visi ingredientai susijungs, ne ilgiau). 
Įdėkite tešlą į kepimo indą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 50 min. Išimkite ir palikite 10-15 min. pastovėti kepimo formoje, tada išimkite ir atvėsinkite ant grotelių. Skanaus. 






Įkvėpimas: Moje Wypieki

4 comments:

  1. Tik perskaičiau ir einu kepti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. malonu girdeti:) tikiuosi patiks kaip ir mums patiko:)

      Delete
  2. jau antrą kartą kepu :) koks skanus :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aciu, malonu girdeti kad jums patiko :)
      aciu kad parasete:)

      Delete