Friday, October 3, 2014

Cukinijos tortas su obuolių kremu

Kad cukinijos kepiniai skanūs, tai aš žinojau, tačiau, kad karamelizuoti avižiniai dribsniai yra tokie skanūs - man buvo šioks toks atradimas. 
Pats tortas gan įdomaus skonio, nei drėgnas nei sausas, o būtent toks, kaip reikia. Aguonų galima dėti daugiau (šiek tiek - juk tai ne aguonų pyragas galų gale). Obuolių kremas purus ir su cinkeliu, nes obuoliai yra tik vos vos juntami. Na, o karamelizuoti avižiniai dribsiniai primena riešutus. 
Šiaip tai aš norėjau iškepti obuolių pyragą, bet kaip matote iš to mano noro, liko tik lengvas prieskonis kreme :D 
Visiems linkiu smagaus savaitgalio. 





Cukinijos tortas su obuolių kremu



  • 2 v.š. aguonų
  • 200 g. miltų
  • 180 g. cukraus
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnis druskos
  • 200 g. kambario temperatūros sviesto
  • 3 kiaušiniai
  • 300 g. sutarkuotos ir per marlę arba švarų virtuvinį rankšluosti lengvai atspaustos cukinijos
  • 200 g. obuolienės
  • 50 g. grietinėlės
  • 350 g. mascarpone sūrio
  • 1 v.š. cukraus pudros
  • 3 saujos avižinės košės (nevirtos)
  • 2-4 v.š. cukraus

Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Patepkite sviestu dvi 20 cm diametro apvalias kepimo formas. Aš dugną jų iškloju kepimo popieriumi. 

Į virtuvės kombaino indą sudėkite: miltus, druską, kepimo miltelius, kiaušinius, sviestą ir cukrų ir malkite (su peiliukas) arba maišykite (su mentelė) kol susiformuos vienalytė tešla. 
Švelniai su mentele įmaišykite cukinijas ir aguonas. Padalinkite tešlą lygiai tarp kepimo formų ir pašaukite jas į orkaitę. Kepkite 30 min. arba kol medinis iešmukas, įkištas ir ištrauktas iš pyrago centro, liks švarus, o pyragai taps gražios, tamsiai auksinės spalvos. Išimkite keipimo formas iš orkaitės ir išimkite iš jų pyragus. Atvėsinkite ant grotelių. 
Suplakite kartu grietinėlę, mascaropne sūrį, cukraus pudrą ir obuolienę iki standumo. 
Patepkite vieną pyrago dalį kremu ir uždėkite ant jos kitą dalį. Apkepkite šonus ir viršų likusiu kremu. 
Įkaitinkite keptuvę ir paskrudinkite avižinę košę iki tamsios auksines (beveik rudos) spalvos. Įberkite cukrų ir karamelizuokite avižinius dribsnius. Išimkite juos iš keptuvės ant kepimo popieriaus ir ataušinkite.
 Pabarstykite torto viršų karamelizuotais avižiniais dribsniais. 
Skanaus


Thermomiksas:

Į thermomikso indą sudėkite  miltus, druską, kepimo miltelius, kiaušinius, sviestą ir cukrų ir malkite 50 sek. 5 gr. 
Išimkite tešlą iš thermomikso į dubenį ir su mentele įmaišykite aguonas ir  cukiniją.
Toliau viskas taip, kaip aprašyta aukščiau. 





Įkvėpimas: BBC Food


No comments:

Post a Comment