Priedas "ale" yra ne šiaip sau (pradedu iš karto nuo pastabų šį kartą) nes tešla gaunasi tokia, kad, jei pilti tik šiek tiek aliejaus, tai iškepsite ne spurgas, o varškėčius.
Spurgos gaunasi su super traškia plutele, o vidus purus ir korėtas.
O dabar gerai nuotaikai:
Šeštadienį mažiui labai sunkiai sekėsi užmigti dieną pietų miegučio... ir taip ir anaip... na niekaip. Kai mano kantrybė jau buvo ties ta riba, kai pradėdi galvoti ką tokio čia padarius kad nepradėti šaukti, mažius ramiai pasisuko į mane ir tarė "mama aš jau didelis (suprask nereikia pietų miego jau jam), einame kepti šašlykų" (šeštadienis pas mus šašlykų diena ). Ir nuėjome, juk jis jau didelis :) ir žinokite, elgėsi kaip didelis, rengėsi į lauką be jokių zirzimų (kas būna labai retai, jei iš viso būna), o lauke nuskuodė pas senelį "padėti" :)
Šiandien teko jam priminti kad jis jau Didelis ir truputi pabarti :) ir ką jus manote? Jis vėl tuo savo ramiu balseliu sako (glostydamas savo veidą) "Mama, neturiu barzdos, Adomas nedidelis. Tėtis turi barzda, jis didelis. Adomas neturi va...(ir rodo savo veiduką)" Ir kaip čia barsis? :)
Varškės spurgos
- 3 kiaušiniai
- 4 v.š. cukraus
- 450 g. birios varškės
- 1 stiklinė miltų
- 2 v.š. kepimo miltelių (be kaupo) (originaliame recepte buvo 4 v.š. bet aš manau, kad tiek tikrai nereikia)
- 1 v.š. brendžio (originaliame recepte buvo nurodyta čerka, bet kažkaip man per daug pasirodė)
- žiupsnis druskos
- aliejus kepimui
- cukraus pudra
Dubenyje užmaišykite tešlą iš kiaušinių, cukraus, varškės, miltų, kepimo miltelių, druskos ir brendžio. Uždarykite dubenį dangčiu ir įdėkite valandai į šaldytuvą.
Įkaitinkite aliejų (labai, bet ne iki dūmų) puode arba gilioje keptuvėje ir kepkite nedideles spurgytes. Išimkite jas ant popierinių servetėlių, kad šios sugertu aliejaus perteklių. Pabarsytiki cukraus pudra ir skanaus :)
Įkvėpimas: Saveur cooks "Authentic Italian"
No comments:
Post a Comment