Wednesday, October 15, 2014

Obuolių pyragas su vanilės padažu







Obuolių pyragas su vanilės padažu



Tešla:

  • 200 g. sviesto
  • 100 g. cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 300 g. miltų

Įdaras:

  • 5 obuoliai
  • 100 g. cukraus
  • 4 kiaušiniai
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 1/2 stiklinės grietinės

Vanilės padažas (creme anglaise)

  • 250 g. pieno
  • 60 g. trynių (iš 3 M dydžio kiaušinių)
  • 50 g. cukraus
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto





Įkaitinkite orkaitę iki 160 C. Išklokite 26 cm. diametro apvalios kepimo formos dugną kepimo popieriumi, o šonus patepkite sviestu.


Thermomiksas:


Sudėkite visus tešlos ingredientus į thermomikso indą ir minkykite 20 sek. 4 gr. Išimkite tešlą į kepimo formą ir lengvai spausdami pirštais suformuokite dugną ir šonus. 

Obuolius nuskuskite ir perpjaukite per pusę. Išimkite sėklytes ir padarykite įstrižus gilius įpjovimus, bet ne iki galo, o tik tiek, kad obuolio pusė atrodytų kaip akordeonas. 

Sudėkite obuolius vidine dalimi į apačią į kepimo formą. 

Į thermomikso indą įdėkite plakimo drugelį ir įdėkite kiaušinius, cukrų, vanilę ir grietinę. Maišykite 30 sek. 3 gr.  Į kepimo formą ant obuolių įpilkite įdarą

Pašaukite pyragą į orkaitę ir kepkite 1 val. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite. Pateikite su vanilės kremu. Skanaus





Vanilės padažas

Thermomiksas:

Sudėkite visus kremo ingredientus į thermomikso indą ir virkite 10 min. 80 C. 4 gr. Jei pienas ir tryniai yra ką tik išimti iš šaldytuvo - prailginkite virimo laiką keliomis minutėmis. Virimo gale suplakite viską 10 sek. palaipsniui greitį didinant iki 10 gr.  Galima naudoti tiek karštą, tiek šaltą padažą. 







Įkvėpimas: Thermomikso knyga ir The british larder

No comments:

Post a Comment