Tešla:
- 200 g. sviesto
- 100 g. cukraus
- 1 kiaušinis
- 300 g. miltų
Įdaras:
- 5 obuoliai
- 100 g. cukraus
- 4 kiaušiniai
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- 1/2 stiklinės grietinės
Vanilės padažas (creme anglaise)
Įkaitinkite orkaitę iki 160 C. Išklokite 26 cm. diametro apvalios kepimo formos dugną kepimo popieriumi, o šonus patepkite sviestu.
Thermomiksas:
Sudėkite visus tešlos ingredientus į thermomikso indą ir minkykite 20 sek. 4 gr. Išimkite tešlą į kepimo formą ir lengvai spausdami pirštais suformuokite dugną ir šonus.
Obuolius nuskuskite ir perpjaukite per pusę. Išimkite sėklytes ir padarykite įstrižus gilius įpjovimus, bet ne iki galo, o tik tiek, kad obuolio pusė atrodytų kaip akordeonas.
Sudėkite obuolius vidine dalimi į apačią į kepimo formą.
Į thermomikso indą įdėkite plakimo drugelį ir įdėkite kiaušinius, cukrų, vanilę ir grietinę. Maišykite 30 sek. 3 gr. Į kepimo formą ant obuolių įpilkite įdarą.
Pašaukite pyragą į orkaitę ir kepkite 1 val. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite. Pateikite su vanilės kremu. Skanaus
Thermomiksas:
Sudėkite visus kremo ingredientus į thermomikso indą ir virkite 10 min. 80 C. 4 gr. Jei pienas ir tryniai yra ką tik išimti iš šaldytuvo - prailginkite virimo laiką keliomis minutėmis. Virimo gale suplakite viską 10 sek. palaipsniui greitį didinant iki 10 gr. Galima naudoti tiek karštą, tiek šaltą padažą.
Įkvėpimas: Thermomikso knyga ir The british larder
No comments:
Post a Comment