Thursday, October 2, 2014

Obuolių pyragas pagal Ottolenghi






Obuolių pyragas su klevų sirupo kremu



  • 80 g. razinų
  • 4 v.š. vandens
  • 280 g. miltų
  • 1/2 a.š. cinamono
  • žiupsnis druskos
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 1 ir 1/4 a.š. sodos
  • 120 ml. aliejaus (aš naudojau saulėgrąžų, o originaliame recepte yra alyvuogių)
  • 160 g. cukraus
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 2 kiaušiniai
  • 3 obuoliai, nulupti ir stambiai supjaustyti
  • vienos citrinos nutarkuota žievelė
  • 2 baltymai
  • Kremas:
      • 150 g. grietinėlės
      • 150 g. maskarpone sūrio
      • 2 v.š. klevų sirupo

Įdėkite razinas į nedidelį puodą ir užpilkite 4 v.š. vandens. Užvirkite ir virkite ant minimalios ugnies kol visas vanduo susigers. Išjunkite ir ataušinkite razinas.

Įkaitinkite orkaitę iki 170 C. Patepkite sviestų 20 cm diametro apvalią kepimo formą su nuimamais šonais. 

Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską, cinamoną.

Kitame dubenyje sumaišykite aliejų, cukrų, kiaušinius ir vanilės ekstraktą ir suplakite mišinį iki standžių putų. Įmaišykite obuolius, razinas, citrinos žievelę. Tada įmaišykite miltų mišinį.

Švariame inde išplakite baltymus iki standumo ir atsargiai dalimis įmaišykite į tešlą. Įdėkite tešlą į kepimo formą ir išlyginkite viršų su mentele. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 1,5 val. arba kol medinis iešmukas, įkištas į pyrago centrą ir ištrauktas, liks sausas. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite pyragą kepimo formoje. Išimkite iš kepimo formos ir patepkite pyragą  kremu. 

Kremas:
Išplakite visus kremo ingredienus iki standaus kremo. 

Skanaus. 




Įkvėpimas: Ottolenghi "The Cookbook" 

No comments:

Post a Comment