Tuesday, October 7, 2014

Morkų sausainiai

Kai pamačiau šitą receptą, apsidžiaugiau. Pagalvojau - morkų sausainiai, jėga. Kažkas naujo ir skamba sveikai. 
Kai pradėjau juos gaminti, pradėjau truputį gailėtis, kad su jais prasidėjau. Žinote tą jausmą, kai įlipi į traukinį ir kai jis pajuda pajunti, jog visgi nereikėjo važiuoti. Bet traukinys jau važiuoja ir teks keliauti bent jau iki artimiausios stotelės. 
Kai juos iškepiau supratau, kad viskas ne taip blogai. 
Kai sausainius paragavo šeimyna :) o vyras pradėjo traukti iš indelio vieną po kito oranžinius sausainiukus, supratau, kad visgi ne prašoviau. 
Skanūs sausainiai. Meilės nuo pirmo kąsnio nesitikėkit :) Kaip ir meilės nuo tešlos užminkymo :) Gera reklama? :D 
Kuo daugiau valgai, tuo jie labiau patinka, kol galu gale juos įsimyli ir tada... tada jie baigiasi ir reikia vėl skusti morkas....:)
Vyras mano pasakė taip - patinka man šitie sausainiai, jie ir traškus ir minkšti tuo pačiu :)






Morkų sausainiai




  • 500 g. morkų
  • 100 g. cukraus (aš naudojau rudą)
  • 30 g. kambario temperatūros sviesto
  • 1/2 a.š. sodos
  • žiupsnis druskos
  • 300 g. miltų
  • 1/2 a.š. malto cinamono

Į virtuvės kombaino indą sudėkite morkas, cukrų ir susmulkinkite iki tarkių konsistencijos.
Įdėkite sviestą, sodą, druską, cinamoną, miltus ir maišykite, kol susiformuos tešla. Išimkite tešlą ant gerai miltais pabarstyto kočiojimo kilimėlio ir truputi apminkykite. Tešla bus truputį lipni. Įdėkite ją į dubenį (arba suvyniokite į maisto plėvelę) ir sandariai uždarykite. Įdėkite valandai į šaldytuvą. 


Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. Išklokite kepimo skardą silikoniniu kilimėliu arba kepimo popieriumi. 

Pabarstykite kočiojimo kilimėlį miltais ir plonai iškočiokite tešlą. Išpjaukite su sausainių formelėmis sausainius (galima tiesiog su stiklinė išpjauti apskritimus) sudėkite juos į kepimo skardą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 15 min. (aš kepiau 20 min.) išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti kepimo skardoje. Skanaus.



Sausainių tešla su Thermomiksu:

Į thermomikso indą sudėkite morkas ir cukrų - smulkinkite 10 sek. 5 gr. 
Sudėkite visus likusius ingredientus (sviestą, sodą, druską, cinamoną ir miltus) ir maišykite 15 sek. 5 gr. Tada dar 30 sek. minkymo programa. 
Išimkite tešlą iš thermomikso indo į dubenį, sandariai uždarykite ir įdėkite valandai į šaldytuvą. 


Įkvėpimas: Thermomikso receptu knyga "Kniga receptov" 

2 comments:

  1. O man tešla nepatiko, ji lipni .Kepiau kamuoliukus,nes nesiseke kočioti.Trūko saldumo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sveiki, taip tesla lipni (minejau apie tai recepte), bet kai istrauki is saldytuvo tai ji tokai buna visai kociojama, tik reikia kilimeli pabarstyti miltais. Galbut jusu morkos buvo labai sultingos ir todel tesla buvo labai lipni. Galima pabandyti deti daugiau miltu. O saldumas labai salyginis dalykas, as visuose receptuose mazinu cukraus kieki, nes mes nemegstame per saldziai... todel visada galima jo iberti daugiau, kas megsta saldziau. Daryti kamuoliukus ir veliau jus suploti, labai gera ideja - ir greiciau ir lengviau. :)

      Delete