Monday, October 6, 2014

Skanu ir paprasta, varškės ir obuolių sausainiai


"Norisi kažko saldaus" - tokia žinutę gavau iš vyro per pietus. Kai man norisi kažko saldaus  aš  žinau, kad va ten, spintelėje rožinėje dėžutėje guli plytelė šokolado. Vyras rožinių dėžučių neatidarinėja...o mažius jos dar nepasiekia, todėl ji ten guli ir laukia...:)
Mano vyrui labiau prie širdies sausainiai, nes jie yra "kramtomi" :) na kramtomi - sėdi prie kompiuterio ir kramtai - vieną po kito...:)
Šitie sausainiai nėra labai saldūs (bet gali būti, jei pridėsite cukraus) bet mano vyrui jie patiks, nes yra labai lengvi, o obuoliai jiems suteikia gaivumo. Iš esmės, tai lyg pyragėlis su obuoliais. 





Varškės ir obuolių sausainiai



  • 250 g. miltų
  • žiupsnis druskos
  • 200 g. kambario temperatūros sviesto
  • 250 g. varškės
  • 70 g. cukraus
  • 2-3 obuoliai
  • 1 kiaušinis
  • rudas cukrus pabarstymui


Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi arba silikoniniu kepimo kilimėliu.
Obuolius nulupkite ir supjaustykite vidutinio storio griežinėliais/skiltelėmis. 

Į virtuvės kombaino indą sudėkite miltus, druską, cukrų, varškę ir sviestą ir išminkykite tešlą (jis bus minkšta, bet ne lipni). Išimkite tešlą ant miltais pabarstyto kočiojimo kilimėlio ir plonai iškočiokite. Išpjaukite (išspauskite) su apvalia sausainių forma (arba su stikline) sausainius. Dėkite į vidų obuolio skiltelę ir sulenkite per pusę, panašiai kaip pyragėlį. Šonus sulipdykite, o vidurį - nebūtina, nebent norėtumėte. Sudėkite sausainius į kepimo skardą ir patepkite suplaktu kiaušiniu bei pabarstykite rudu cukrumi. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 15-25 min., priklausomai nuo sausainių dydžio, kol jie taps tamsiai auksinės spalvos. Išimkite iš orkaitės ir ataušinkite ant grotelių. Skanaus.



Įkvėpimas: Szuflada pasji

No comments:

Post a Comment