Pyragas ne tik skanus, bet ir patogus :) - iš karto su kremu. Iškepei ir nieko daugiau daryti nereikia :) tik imk šakutę ir valgyk.
Tik dabar pastebėjau, (parašyta po receptu) kad jei pyragą supjaustyti į 16 dalių, tai viename gabaliuke bus tik 200kcal. :D beveik dietinis pyragas gaunasi...
Elzaso obuolių pyragas
Tešla:
- 100 g. kambario temperatūros sviesto
- 70 g. cukraus
- 3 kiaušiniai
- 1 a.š. kepimo miltelių
- žiupsnis druskos
Įdaras:
- 700 g. obuolių (pageidautina rūgščių) nuluptų ir supjaustytų skiltelėmis
Kremas:
- 3 kiaušiniai
- 100 g. cukraus (jei obuoliai rūgštus, o jei ne - tai tada 50 g. cukraus)
- 120 g. grietinėlės (normalaus riebumo, t.y. 35 proc.)
Įkaitinkite orkaitę iki 175 C. Patepkite sviestu arba išklokite kepimo popieriumi 26 cm diametro apvalią kepimo formą.
Thermomiksas:
Tešla:
Sudėkite sviestą ir cukrų į thermomikso indą ir maišykite 20 sek. 4 gr.
Įjunkite 4 gr. ir dėkite po vieną kiaušinį ant besisukančių peilių. Po kiekvieno kiaušinio gerai suplakite.
Suberkite kepimo miltelius, druską ir miltus ir maišykite 10-15 sek. 4 gr.
Įdėkite tešlą į kepimo formą ir tolygiai paskirstykite.
Obuolių skilteles išdėliokite ant tešlos ir pašaukite kepimo formą į orkaitę. Kepkite 20 min.
Kremas:
Sudėkite visus kremo ingredientus į thermomikso indą ir maišykite 10 sek. 5 gr.
Tada (po 20 min. kepimo) išimkite pyragą iš orkaitės ir ant viršaus įpilkite kremą, grąžinkite į orkaitę ir kepkite dar 35 min. Išimkite iš orkaitės ir iš kepimo formos. Ataušinkite pyragą ant groteliu.
Įkvėpimas: Thermomikso receptų knyga
No comments:
Post a Comment