Monday, October 27, 2014

Elzaso obuolių pyragas

Pyragas ne tik skanus, bet ir patogus :) - iš karto su kremu. Iškepei ir nieko daugiau daryti nereikia :) tik imk šakutę ir valgyk. 
Tik dabar pastebėjau, (parašyta po receptu) kad jei pyragą supjaustyti į 16 dalių, tai viename gabaliuke bus tik 200kcal. :D beveik dietinis pyragas gaunasi...




Elzaso obuolių pyragas


Tešla:


  • 100 g. kambario temperatūros sviesto
  • 70 g. cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnis druskos
Įdaras:

  • 700 g. obuolių (pageidautina rūgščių) nuluptų ir supjaustytų skiltelėmis
Kremas:
  • 3 kiaušiniai
  • 100 g. cukraus (jei obuoliai rūgštus, o jei ne - tai tada 50 g. cukraus)
  • 120 g. grietinėlės (normalaus riebumo, t.y. 35 proc.)







Įkaitinkite orkaitę iki 175 C. Patepkite sviestu arba išklokite kepimo popieriumi 26 cm diametro apvalią kepimo formą. 

Thermomiksas:

Tešla:

Sudėkite sviestą ir cukrų į thermomikso indą ir maišykite 20 sek. 4 gr.
Įjunkite 4 gr. ir dėkite po vieną kiaušinį ant besisukančių peilių. Po kiekvieno kiaušinio gerai suplakite.
Suberkite kepimo miltelius, druską ir miltus ir maišykite 10-15 sek. 4 gr. 
Įdėkite tešlą į kepimo formą ir tolygiai paskirstykite.

Obuolių skilteles išdėliokite ant tešlos ir pašaukite kepimo formą į orkaitę. Kepkite 20 min. 

Kremas:

Sudėkite visus kremo ingredientus į thermomikso indą ir maišykite 10 sek. 5 gr. 

Tada (po 20 min. kepimo) išimkite pyragą iš orkaitės  ir ant viršaus įpilkite kremą, grąžinkite į orkaitę ir kepkite dar 35 min. Išimkite iš orkaitės ir iš kepimo formos. Ataušinkite pyragą ant groteliu. 






Įkvėpimas: Thermomikso receptų knyga

No comments:

Post a Comment