Friday, October 10, 2014

Labai kvapnus (ir skanus) moliūgo pyragas su mascarpone sūriu

Žvaigždės taip laimingai susidėliojo, kad šaldytuve gulėjo moliūgų piure :) namuose pasibaigė saldumynai, tad ieškodama sausainių recepto netyčia aptikau šitą pyragą. 
Todėl labai ilgai negalvojau (jei jau žvaigždės taip liepia :D ) ir iškepiau jį. 
Žvaigždės nemelavo. Pyragas tiesiog svajonė. Labai lengvai pagaminamas, o skonis ... mmm, sunku sustoti ties vienu gabaliuku. 






Labai kvapnus moliūgo pyragas su mascarpone sūriu



  • 1,5 stiklinės miltų
  • 1/2 a.š. sodos
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1/2 a.š. malto cinamono
  • 1/2 a.š. malto kardamono
  • 1/2 a.š. malto imbiero
  • 1/2 a.š. maltų gvazdikėlių
  • 1/2 a.š. malto muskato riešuto
  • 2 kiaušiniai
  • 1 stiklinė cukraus
  • 1 stiklinė moliūgo piure
  • 3/4 stiklinės saulėgrąžų aliejaus
  • 1/2 a.š. vanilės ekstrakto
  • 125 g. mascarpone sūrio (kambario temperatūros)
  • 1/4 stiklinės moliūgo sėklų
  • 1/4 stiklinės kedrų riešutu
  • 1 v.š. saulėgrąžų sėklų
  • 1 v.š. rudo cukraus

Įkaitinkite orkaitę iki 175 C. Išklokite 20 cm diametro kepimo formos dugną kepimo popieriumi, o šonus patepkite aliejumi arba sviestu.

Viename dubenyje sumaišykite miltus, sodą ir prieskonius.  Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinius, aliejų, cukrų, moliūgo piure ir vanilės ekstraktą. Dabar įpilkite kiaušinių mišinį į dubenį su miltais ir išmaišykite iki vientisos tešlos. Įdėkite tešlą į paruoštą kepimo indą ir ant viršaus šaukštu išdėliokite mascarpone sūrį. Paimkite dantų krapštuką ir va taip va "įmaišykite" sūrį į tešlą. Pabarstykite viršų kedrų riešutais, moliūgo ir saulėgrąžų sėklomis bei cukrumi ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 40 min. arba kol dantų krapštukas, įkištas ir išimtas iš pyrago centro, liks sausas. Išimkite iš orkaitės ir palikite pyragą dar 5-10 min.  kepimo formoje. Tada išimkite ir atvėsinkite ant grotelių. Skanaus





Įkvėpimas: Saveur

1 comment:

  1. negi taip sunku siais laikais sverti produktus, jei jau darote maisto bloga?

    ReplyDelete