Todėl labai ilgai negalvojau (jei jau žvaigždės taip liepia :D ) ir iškepiau jį.
Žvaigždės nemelavo. Pyragas tiesiog svajonė. Labai lengvai pagaminamas, o skonis ... mmm, sunku sustoti ties vienu gabaliuku.
Labai kvapnus moliūgo pyragas su mascarpone sūriu
- 1,5 stiklinės miltų
- 1/2 a.š. sodos
- 1/2 a.š. druskos
- 1/2 a.š. malto cinamono
- 1/2 a.š. malto kardamono
- 1/2 a.š. malto imbiero
- 1/2 a.š. maltų gvazdikėlių
- 1/2 a.š. malto muskato riešuto
- 2 kiaušiniai
- 1 stiklinė cukraus
- 1 stiklinė moliūgo piure
- 3/4 stiklinės saulėgrąžų aliejaus
- 1/2 a.š. vanilės ekstrakto
- 125 g. mascarpone sūrio (kambario temperatūros)
- 1/4 stiklinės moliūgo sėklų
- 1/4 stiklinės kedrų riešutu
- 1 v.š. saulėgrąžų sėklų
- 1 v.š. rudo cukraus
Įkaitinkite orkaitę iki 175 C. Išklokite 20 cm diametro kepimo formos dugną kepimo popieriumi, o šonus patepkite aliejumi arba sviestu.
Viename dubenyje sumaišykite miltus, sodą ir prieskonius. Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinius, aliejų, cukrų, moliūgo piure ir vanilės ekstraktą. Dabar įpilkite kiaušinių mišinį į dubenį su miltais ir išmaišykite iki vientisos tešlos. Įdėkite tešlą į paruoštą kepimo indą ir ant viršaus šaukštu išdėliokite mascarpone sūrį. Paimkite dantų krapštuką ir va taip va "įmaišykite" sūrį į tešlą. Pabarstykite viršų kedrų riešutais, moliūgo ir saulėgrąžų sėklomis bei cukrumi ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 40 min. arba kol dantų krapštukas, įkištas ir išimtas iš pyrago centro, liks sausas. Išimkite iš orkaitės ir palikite pyragą dar 5-10 min. kepimo formoje. Tada išimkite ir atvėsinkite ant grotelių. Skanaus
Įkvėpimas: Saveur
negi taip sunku siais laikais sverti produktus, jei jau darote maisto bloga?
ReplyDelete