Tuesday, October 21, 2014

Šokoladiniai keksiukai su avietėmis

Už šitus nuostabius keksiukus turiu būti dėkinga vienai prancūzei maisto tinklaraštininkei. Nenoriu reklamuoti jos blogo, turiu tam priežastį - ji mane suerzino (o moteriai tai, patikėkit, rimta priežastis, svari, taip sakant).
Vieną dieną atidarau jos blogą ir matau nuostabų šokoladinį pyragą su jame paskendusiomis kriaušėmis. Mniam, mniam...:) žvilgteliu į šaltinį, ogi ten lenkiškai parašyta "Moje Wypieki" . Oho, galvoju, neblogai...:) Nes žinant prancūzus, tai čia jau tikrai kažkas, nes šaltiniai veik visada būna prancūziški, prancūūūūūūzų kalba. :) paspaudžiau nuoroda ir.... tai pasirodė tik bendra nuoroda į puslapį - ale jei nori, tai vark ir ieškok originalaus recepto :D Jei aš nemokėčiau lenkų kalbos, tai joks google tranlate man nepadėtų...:) Bet aš moku lenkų kalbą (ir tai teko truputi pavargti, kol suradau tą pyragą) ir kol jo  ieškojau, aptikau šituos nuostabius keksiukus, kuriuos vos ne iš karto iškepiau :)
Keksiukai intensyvaus šokoladinio skonio, bet ne per saldūs.





Šokoladiniai keksiukai su avietėmis



  • 230 g. miltų
  • 2 v.š. kakavos
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnis druskos
  • 1/2 a.š. sodos
  • 100 g. juodo šokolado lašiukų (arba tiesiog smulkiai sukapoto šokolado)
  • 300 ml. grietinės (kambario temperatūros)
  • 2 kiaušiniai (kambario temperatūros)
  • 2 stiklinės aviečių (aš naudojau šaldytas, nes man jas lengviau įmaišyti į tešlą)
  • 80 g. rudo cukraus
  • 60 g. balto cukraus
  • 80 ml. saulėgrąžų aliejaus

Įkaitinkite orkaitę iki 190 C. Į keksiukų kepimo formeles įdėkite popierinius keksiukų dėkliukus/formelės.
Viename dubenyje sumaišykite ir persijokite miltus, kepimo  miltelius, sodą. Įmaišykite cukrus (baltą ir rudą) ir druską. 
Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinius, aliejų ir grietinę. 
Sujunkite abi masės ir išmaišykite tik tiek, kad ingredientai susijungtų, o ne ilgiau. Greitai įmaišykite šokoladą ir avietes. 
Įdėkite tešlą į formeles. Nedėkite tešlos su kaupu, o maždaug 3/4 formelių aukčio. 
Pašaukite į orkaitę ir kepkite 25 min. Jei naudojate šaldytas avietes  - tai 5 min. ilgiau arba kol medinis dantų krapštukas, įkištas ir ištrauktas iš keksiuko vidurio, liks sausas. 
Išimkite keksiukus iš orkaitės ir iš  kepimo formos, tada ir ataušinkite ant grotelių. 
Skanaus. 

Aš iš karto puoliau jų ragauti ir išragavau iš karto 2 :) iš pradžių man pasirodė, kad jie truputį skystoki (net pagalvojau, kad gal aviečių reikėtų dėti mažiau)... bet kai ataušo - tai buvo pats tas. Taigi, LEISKITE jiems ataušti :) nors tai aišku skonio reikalas...Karšti jie irgi skanus, dėl to patirpusio šokolado...mmmm. :)


Įkvėpimas: Moje Wypieki 

No comments:

Post a Comment