Thursday, October 23, 2014

Varškės ir moliūgo pyragas

Ieškojau recepto, kad užbaigti moliūgo piure, kuri stovėjo šaldytuve ir grasinosi sugesti. Truputį panaršiau ir aptikau šitą pyragą. Kažkaip krito jis man į akį, tai ir iškepiau ilgai nelaukus. Pyragas tiesiog atitinka mano skonį 100 proc. (nepaisant to, kad jame nėra šokolado :D) - traški apačia, lengvas ir minkštas vidus ir tiesiog byrantis trapus viršus. Mniam:)






Varškės ir moliūgo pyragas



Tešlos sluoksnis
  • 1 stiklinė miltų
  • 1/2 stiklinės rudo cukraus
  • 115 g. šalto sviesto, supjaustyto kubeliais
  • žiupsnis druskos
  • 1 stiklinė graikiškų riešutų
  • 3/4 stiklinės avižinių dribsnių

Varškės-moliūgo sluoksniui
  • 250 g. švelnios varškės 
  • 3/4 stiklinės moliūgo piure
  • 1/2 stiklinės cukraus
  • žiupsnis druskos
  • 1 kiaušinis
  • 1 a.š. malto cinamono
  • 1 a.š. malto imbiero

Viršutinis sluoksnis
  • 1 stiklinė grietinės
  • 2 v.š. cukraus
  • 1/2 a.š.  vanilės ekstrakto


Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Išklokite kepimo popieriumi 23*23 cm kvadratinę kepimo formą.

Į virtuvės kombainą sudėkite miltus, cukrų, druską ir sviestą  ir malkite iki stambiųntrupiniu konsistencijos. Įberkite riešutus ir viską kartų sumalkite, tik nepersistenkite. Tešla neturi susijungti, o tik riešutai - susimalti. Suberkite avižinius dribsnius ir malkite iki stambių trupinių konsistencijos. 
Atidėkite 1 stiklinę tešlos/trupinių, o likusią tešlą įberkite į kepimo formą ir tolygiai paskirstykite lengvai spausdami (tiesiog išklokite tešla dugną). 
Pašaukite į orkaitę ir kepkite 15-20 min. 
Likusią tešlą (1 stiklinė) paskirstikite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepkite 5-10 min., kol iškeps. Ataušinkite. 

Tuo tarpu paruoškite įdarą. 

Visus varškės- moliūgo ingredientus sumaišykite iki vientisos masės (galima su mikseriu arba su virtuvės kombainu)

Paskirtikite įdarą tolygiai ant tešlos ir grąžinkite į orkaitę. Kepkite 20 min. arba kol įdaras sustings, o jo šonai lengvai pakils (arba pradės kilti). 

Tuo tarpu paruoškite viršutinį sluoksnį.
Sumaišykite visus ingredientus iki vientisos masės.

Išimkite pyragą iš orkaitės ir patepkite grietinės sluoksniu. Grąžinkite į orkaitę ir kepkite 5 - 8 min. Išimkite iš orkaitės  ir ataušinkite. 

Pabarstykite viršų iškeptais (ir atvėsintais) trupiniais ir lengvai juos įspauskite.  Įdėkite pyragą į šaldytuvą min. 3 val. 
Supjaustykite ir ragaukite. Skanaus





Įkvėpimas: Moje Wypieki

No comments:

Post a Comment