Ieškojau recepto, kad užbaigti moliūgo piure, kuri stovėjo šaldytuve ir grasinosi sugesti. Truputį panaršiau ir aptikau šitą pyragą. Kažkaip krito jis man į akį, tai ir iškepiau ilgai nelaukus. Pyragas tiesiog atitinka mano skonį 100 proc. (nepaisant to, kad jame nėra šokolado :D) - traški apačia, lengvas ir minkštas vidus ir tiesiog byrantis trapus viršus. Mniam:)
Varškės ir moliūgo pyragas
Tešlos sluoksnis
- 1 stiklinė miltų
- 1/2 stiklinės rudo cukraus
- 115 g. šalto sviesto, supjaustyto kubeliais
- žiupsnis druskos
- 1 stiklinė graikiškų riešutų
- 3/4 stiklinės avižinių dribsnių
Varškės-moliūgo sluoksniui
- 250 g. švelnios varškės
- 3/4 stiklinės moliūgo piure
- 1/2 stiklinės cukraus
- žiupsnis druskos
- 1 kiaušinis
- 1 a.š. malto cinamono
- 1 a.š. malto imbiero
Viršutinis sluoksnis
- 1 stiklinė grietinės
- 2 v.š. cukraus
- 1/2 a.š. vanilės ekstrakto
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Išklokite kepimo popieriumi 23*23 cm kvadratinę kepimo formą.
Į virtuvės kombainą sudėkite miltus, cukrų, druską ir sviestą ir malkite iki stambiųntrupiniu konsistencijos. Įberkite riešutus ir viską kartų sumalkite, tik nepersistenkite. Tešla neturi susijungti, o tik riešutai - susimalti. Suberkite avižinius dribsnius ir malkite iki stambių trupinių konsistencijos.
Atidėkite 1 stiklinę tešlos/trupinių, o likusią tešlą įberkite į kepimo formą ir tolygiai paskirstykite lengvai spausdami (tiesiog išklokite tešla dugną).
Pašaukite į orkaitę ir kepkite 15-20 min.
Likusią tešlą (1 stiklinė) paskirstikite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepkite 5-10 min., kol iškeps. Ataušinkite.
Tuo tarpu paruoškite įdarą.
Visus varškės- moliūgo ingredientus sumaišykite iki vientisos masės (galima su mikseriu arba su virtuvės kombainu)
Paskirtikite įdarą tolygiai ant tešlos ir grąžinkite į orkaitę. Kepkite 20 min. arba kol įdaras sustings, o jo šonai lengvai pakils (arba pradės kilti).
Tuo tarpu paruoškite viršutinį sluoksnį.
Sumaišykite visus ingredientus iki vientisos masės.
Išimkite pyragą iš orkaitės ir patepkite grietinės sluoksniu. Grąžinkite į orkaitę ir kepkite 5 - 8 min. Išimkite iš orkaitės ir ataušinkite.
Pabarstykite viršų iškeptais (ir atvėsintais) trupiniais ir lengvai juos įspauskite. Įdėkite pyragą į šaldytuvą min. 3 val.
Supjaustykite ir ragaukite. Skanaus
Įkvėpimas: Moje Wypieki
No comments:
Post a Comment