Monday, July 28, 2014

Rupios naminės (labai skanios) garstyčios





Anksčiau aš nemėgau garstyčių. Na ir tikrai, koks malonumas valgyti, kai burna tiesiog dega...:) Bet pasirodo garstyčios gali būti labai skanios :) reikia tik mokėti jas valgyti. Kai nustojau kabinti jas šaukštu ir valgyti tiek, kad nuo aštrumo ašaros ištykšta (o ir prakaitas irgi) staiga atsirado skonis. Man patinka jų rupumas, lengvas aštrumas ir galimybės - iš tikrųjų galima eksperimentuoti su skoniu ir pagaminti pvz. garstyčias su juodais arba raudonais serbentais (tiesiog po to, kai sumalėte garstyčias, įdėti dar juodųjų serbentų sulčių, trintų uogų arba uogienės ir palikti "prinokti")




Rupios naminės garstyčios



  • 1/2 stiklinės sidro acto
  • 1/4 stiklinės geltonų garstyčių grūdelių
  • 1/4 stiklinės juodų garstyčių grūdelių
  • 1/3 stiklinės alaus
  • 2 a.š. rudo cukraus
  • 3/4 a.š. druskos

Sumaišykite actą, garstyčias ir alų. Uždenkite indą maistinė plevele ir  palikite pastovėti kambario temperatūroje 8-24 val. 
Įdėkite viską kartu su cukrumi ir druska į virtuvės kombaino indą ir malkite apie minutę arba kol garstyčios pasidarys jums patinkančios konsistencijos. 
Įdėkite garstyčias į sterilų, sandarų indą ir uždarykite. Palikite "prinokti" kambario temperatūroje 1-2 dienas (sakoma kad nuo to priklauso jų aštrumas. Aš "nokinau" 2 dienas). Vėliau laikykite šaldytuve. Galiojimo laikas apie 3 mėn. Skanaus.



Įkvėpimas: America's test kitchen "D.I.Y. cookbook"

No comments:

Post a Comment