Brokolių ir gorgonzolos sūrio kišas (tartas)
Tešla:
- 125 g miltų
- 75 g rupių kvietinių miltų
- 100 g sviesto
- 1/2 a.š. druskos
- 2 v.š. vandens
Įdaras:
- 200 g šaldytų brokolių
- 100 ml pieno
- 150 ml grietinėlės
- 3 dideli kiaušiniai
- 100 g gorgonzolos sūrio
- 150 g sukapotų riešutų
- druska ir pipirai
Tešla:
Sumaišykite miltus su druska ir persijokite. Supjaustykite sviestą kubeliais ir įtrinkite su pirštais juos į miltus kol tešla taps trupinių konsistencijos. Tada įpilkite vandenį, sumaišykite ir lengvai "apminkykite" tešlą ant kepimo kilimėlio tam, kad tešla susijungtų. Čia (žiūrėkite nuo 1:10 min.) yra geras filmukas apie tai.
Suvyniokite tešlą į maisto plėvelę ir įdėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
Ištepkite sviestu apvalią 23 cm diametro kepimo formą su nuimamu dugnu, o dugną išklokite kepimo popieriumi. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C (su ventiliatoriumi).
Iškočiokite tešlą ir išklokite ja kepimo formą. Čia yra filmukas kaip tai padaryti. Įdėkite kepimo formą su tešla 30 min. į šaldytuvą arba 15 min. - į šaldiklį.
Išklokite tešlą kepimo popieriumi (arba aliuminio folija) ir priberkite beveik pilną formą žaliu žirnių/ryžių/pupelių arba, jei turite, keramikinių kepimo žirnių (t.y. taip vadinamas "aklas" kepimas, čia yra filmukas apie tai). Pašaukite į orkaitę ir kepkite 30 min. Išimkite popierių, žirnius ir grąžinkite į orkaitę dar 5 min. arba kol tešla taps auksinės spalvos.
Įdaras:
Kol tešla kepa, užvirkite puodą vandens, pasūdykite ir įberkite šaldytus brokolius. Virkite 5 min., tada nukoškite (arba, jei namuose turite tuperware serwofiksa, įdėkite šaldytus brokolius į servofiksą ir užpilkite verdančiu vandeniu, palaikykite 5-10 min. ir nukoškite).
Greitkratyje suplakite pieną, grietinėlę, kiaušinius, druską ir pipirus.
Ant tešlos išdėliokite brokolius, gorgonzolos sūrio gabaliukus ir užpilkite skysčių ir pabarstykite riešutais. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 180 C - 30 min. Išimkite iš orkaitės ir palikite pastovėti 10 min., tada pateikite. Skanaus.
Įkvėpimas: The happy foodie
Išklokite tešlą kepimo popieriumi (arba aliuminio folija) ir priberkite beveik pilną formą žaliu žirnių/ryžių/pupelių arba, jei turite, keramikinių kepimo žirnių (t.y. taip vadinamas "aklas" kepimas, čia yra filmukas apie tai). Pašaukite į orkaitę ir kepkite 30 min. Išimkite popierių, žirnius ir grąžinkite į orkaitę dar 5 min. arba kol tešla taps auksinės spalvos.
Įdaras:
Kol tešla kepa, užvirkite puodą vandens, pasūdykite ir įberkite šaldytus brokolius. Virkite 5 min., tada nukoškite (arba, jei namuose turite tuperware serwofiksa, įdėkite šaldytus brokolius į servofiksą ir užpilkite verdančiu vandeniu, palaikykite 5-10 min. ir nukoškite).
Greitkratyje suplakite pieną, grietinėlę, kiaušinius, druską ir pipirus.
Ant tešlos išdėliokite brokolius, gorgonzolos sūrio gabaliukus ir užpilkite skysčių ir pabarstykite riešutais. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 180 C - 30 min. Išimkite iš orkaitės ir palikite pastovėti 10 min., tada pateikite. Skanaus.
Įkvėpimas: The happy foodie
Sveiki,
ReplyDeletekaip tik planuoju gaminti šį tartą - noriu pasiteirauti kokius riešutus Jūs naudojote ? Taip pat dėl tešlos gamybos - peržiūrėkite prašau, ar aprašyme nesusidubliavo tekstas, o gal norėjote aprašyti skirtingus gamybos būdus.
Pagarbiai,
Sigita
Sveiki,
Deleteas naudojau lazdyno riesutus nes juos turejau po ranka. Puikia tiks ir graikiski riesutai :)
pataisiau siek tiek teksta, tikiuosi dabar bus aiskiau.
skanaus :)