Thursday, April 28, 2016

Basmati ryžiai su avinžirniais, džiovintomis vyšniomis ir keptais svogūnais







Basmati ryžiai su avinžirniais, džiovintomis vyšniomis ir keptais svogūnais





  • 270 g basmati ryžių
  • aliejus kepimui
  • 400-450 ml verdančio vandens
  • 2 a.š. maltų kumino sėklų
  • 1,5 a.š kario
  • 1 skardinė avinžirnių - nukoštų
  • 180 ml saulėgrąžų aliejaus
  • 1 svogūnas, perpjautas per pusę ir supjaustytas plonai griežinėliais
  • 1/2 v .š. miltų
  • 100 g džiovintų vyšnių
  • 3 v.š. sukapotų petražolių
  • 1 v.š. sukapotų krapų
  • druska ir pipirai


Įkaitinkite puodą su šlakeliu aliejaus ir įberkite ryžius su 1/4 a.š. druskos. Išmaišykite ir porą minučių apkepkite ryžius. Atsargiai įpilkite verdantį vandenį, uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį ir virkite 15 min. Išjunkite ugnį, greitai nukelkite dangtį ir uždenkite puodą švariu virtuviniu rankšluosčiu, vėl uždenkite dangtį ir palikite pastovėti 10 min. 
Kol verda ryžiai paruoškite avinžirnius. Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus ir greitai apkepkite prieskonius (karį ir kuminą). Nepalikite keptuvės be priežiūros nes prieskoniai gali greitai sudegti. 
Įberkite avinžirnius ir 1/4 a.š. druskos. Išmaišykite ir keletą minučių apkepkite avinžirnius. Įdėkite avinžirnius į dubenį. 
Įkaitinkite keptuvę su saulėgrąžų aliejumi. Svogūnus apvoliokite miltuose ir apkepkite aliejuje. Apkeptus svogūnus palikite keletui minučių ant popierinio rankšluosčio, kad jis sugertų aliejaus perteklių. Įdėkite į dubenį su avinžirniais. 
Taip pat į dubenį su avinžirniais  sudėkite petražolės, krapus, vyšnias (jas, jei norite, prieš tai užpilkite 5 min. verdančiu vandeniu ir nukoškite) ir ryžius. Išmaišykite ir paskaninkite druska ir pipirais. Galima pateikite kaip garnyrą arba kaip atskira patiekalą su gaiviomis salotomis. Skanaus.





Įkvėpimas: Y. Ottolenghi "Jerusalem" 



No comments:

Post a Comment