Sunday, April 17, 2016

Troškinta vištiena su grybais







Troškinta vištiena su grybais



  • 6-8 vištienos blauzdelės be sąnarių
  • druska ir pipirai
  • aliejus kepimui
  • 1 svogūnas - smulkiai sukapotas
  • 1 morka - supjaustyta griežinėliais
  • 1 salierų stiebas - smulkiai sukapotas
  • 1 stiklinė balto sauso vyno (Riesling)
  • 1 stiklinė vištienos sultinio
  • 4 šakelės šviežio čiobrelio
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 30 g sviesto
  • 2 dideli portabela grybai - supjaustyti
  • 1/2-1 stiklinė grietinėlės
  • 1/2-1 v.š. miltų
  • žiupsnis džiovinto peletrūno


Įkaitinkite orkaitę iki 160 C.
Vištieną įtrinkite druska ir pipirais.
Ketaus arba keramikiniame puode įkaitinkite šlakelį aliejaus ir apkepkite vištieną. Išimkite ją iš puodo ir apkepkite daržoves ( svogūnus, morkas ir salierus) kol jos suminkštės. Įpilkite vyną ir virkite minutę, tada įpilkite vištienos sultinį ir įdėkite čiobrelius. Užvirkite ir įdėkite į puodą vištieną. Uždenkite dangčiu ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie valandą. 
Į kepimo laiko pabaigą įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi bei sviestu ir pakepinkite grybus. Paskaninkite juos druska ir pipirais. Pabarstykite miltais ir apkepkite. Išimkite iš orkaitės puodą, išimkite vištieną ir nukoškite skystį. Vištieną grąžinkite į puodą ir uždenkite dangčiu, kad jį liktų šilta. Įpilkite grietinėlę ir nukoštą skystį į keptuvę su grybais ir kepkite kol padažas sutirštės. Įpilkite padažą su grybais į puodą su vištiena  ir sumaišykite. Pateikite. Skanaus





Įkvėpimas: Food and Wine Annual cookbook 2014

No comments:

Post a Comment