Speculaas sausainiai, tai labiau žiemos nei pavasario kepinys. Juos tradiciškai kepa šv. Mikolojaus dienai Belgijoje ir Olandijoje (gruodžio pradžioje) arba Kalėdoms Vokietijoje. Tai traškūs ir labai kvapnūs sausainiai. Dabar man jų prireikė vienam Ch. Michalak tartui, tai teko iškepti :-) Iš pradžių maniau, kad jie bus labai labai panašus į mūsų meduolius, bet visgi ne -:) Meduolius jie primena tik savo aromatu :-) o šiaip tai labai skanūs, traškūs sausainiai. Rekomenduoju išbandyti.
Sausainiai "Speculaas"
- 200 g miltų
- 45 g migdolų miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1,5 a.š. prieskonių mišinio meduoliams
- 1/4 a.š. druskos
- 115 g minkšto sviesto
- 160 g rudo cukraus
- 1 kiaušinis
- 1 citrinos nutarkuota žievelė (be baltos dalies)
Pastaba: Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros.
Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir prieskonius. Persijokite.
Cukrų sumalkite - tai nėra būtina, bet man taip lengviau jis susiplaka su sviestu.
Sviestą virtuvės kombaine suplakite su cukrumi iki purumo. Įplakite kiaušinį ir citrinos žievelę. Įmaišykite miltų mišinį. Nepermaišykite, maišykite tik tol kol ingredientai susijungs.
Išimkite tešlą iš virtuvės kombaino ir suformuokite 2 ritinius, kiekvieną maždaug 4- 6 cm storio (diametro). Aš padėjau tešlą ant maisto plėvelės, praplatinau, suvyniojau į maisto plėvelę ir tada iškočiojau gražų reikiamo diametro ritinį. Įdėkite tešlą 1 val. į šaldytuvą.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Išklokite 2 kepimo skardas kepimo popieriumi.
Išimkite tešlą iš šaldytuvo, išvyniokite iš maisto plėvelės ir supjaustykite tešlą 6 mm storio griežinėliais ir sudėkite juos į kepimo skardą 2-3 cm atstumu. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 12 min. Išimkite sausainius iš orkaitės ir perkelkite ataušti ant grotelių. Skanaus.
Išimkite tešlą iš šaldytuvo, išvyniokite iš maisto plėvelės ir supjaustykite tešlą 6 mm storio griežinėliais ir sudėkite juos į kepimo skardą 2-3 cm atstumu. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 12 min. Išimkite sausainius iš orkaitės ir perkelkite ataušti ant grotelių. Skanaus.
Įkvėpimas: Joy of Baking
No comments:
Post a Comment