Labai didelis sausainis
- 175 g minkšto sviesto
- 150 g rudo cukraus
- 1 kiaušinis
- 1 trynys
- 2 a.š. vanilės ekstrakto
- žiupsnis druskos
- 250 g savaime iškylančių miltų (self-rising)
- 2 a.š. kukurūzų krakmolo
- 2 a.š. kepimo miltelių
- 70 g razinų
- 80 g pieniško arba juodo šokolado lašų
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C ( su ventiliatoriumi). Išklokite 23 cm diametro apvalios kepimo formos dugną kepimo popieriumi, o šonus ištepkite sviestu.
Razinas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite pastovėti 5-10 min. Nukoškite.
Virtuvės kombaine suplakite sviestą su cukrumi iki purumo. Toliau plakdami įdėkite paeiliui: kiaušinį, trynį ir vanilės ekstraktą. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, krakmolu bei druska ir persijokite. Įmaišykite miltų mišinį į suplaktą sviestą. Tešla bus gan tiršta. Įmaišykite šokoladą ir razinas. Įdėkite tešlą į kepimo indą ir tolygiai paskirstykite. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 20-25 min. arba kol tešla taps tamsiai auksinės spalvos. Išimkite iš orkaitės ir palikite dar 5 min. pastovėti kepimo formoje. Išimkite iš formos. Pateikite šiltą su ledais arba ataušinkite, apšlakstykite išlydytu šokoladu ir pabarstykite cukraus pudra.
Skanaus
Įkvėpimas: GoodFood Magazine October 2015
No comments:
Post a Comment