Tuesday, April 19, 2016

Pyragėliai su varškės įdaru "Сочник"


Šiandien su mažiumi buvome Amber cirke ir aš žvėriškai sušalau. Iki šiol negaliu sušilti, visos mintis kažkur išgaravo. Jie rašė, kad patalpos yra dalinai šildomos.. įdomu kur, kaip, nes po pertraukos mano kojos virto ledo gabaliukais. Ačiū Dievui bent jau vaiką iš įpročio šilčiau aprengiau...
Sekmadieni perverčiau keletą užsigulėjusių ir užsilaukusių savo eilės žurnalų ir sudariau savaitės meniu. Anksčiau dažnai taip darydavau, po to užmečiau, o dabar nusprendžiau atgaivinti idėją. Vakar net viską veik supirkau, kad nesiblaškyti ir kad būtų lengviau ir greičiau. IR... ir tiek vakar, tiek šiandien teko improvizuoti :-) nes tai tas, tai anas ir to kas buvo suplanuota, nespėjau. Žiūrėsim kaip toliau seksis... 
Šitie pyragėliai yra dieviški, jie būtinai užkariaus jūsų širdis nuo pirmo kąsnio. Kaip visada, rekomenduoju daryti iš dvigubos normos  iš karto :-) bet perspėju, kad jie yra visgi gan sotūs. 









Pyragėliai su varškės įdarų "Сочник"





Tešla:

  • 210 g miltų
  • 1 kiaušinis
  • 50 g cukraus pudros
  • 100 g minkšto sviesto
  • žiupsnis druskos
  • 1/4 a.š. kepimo miltelių


Įdaras:

  • 200 g  varškės
  • 40 g cukraus pudros
  • 20 g grietinės (priklausomai nuo varškės, jei varškė sausesne, naudokite šiek tiek daugiau grietinės)
  • 30 g miltų
  • 1/2 trynio (kitą pusę iš karto sumaišykite su šlakeliu vandens, juo patepsite pyragėlius)



Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi.

Įdaras:


Jei naudojate paprastą cukrų, o ne cukraus pudrą, tada įdarą reikėtų pagaminti šiek tiek anksčiau, kad jis pastovėtų ir cukrus ištirptų. 
Visus ingredientus sudėkite į dubenį ir su mikseriu suplakite/ sumaišykite iki vientisos konsistencijos. 


Tešla:


Miltus sumaišykite su kepimo melteliais bei druska ir persijokite. 
Virtuvės kombaine sumaišykite sviestą, cukrų ir kiaušinį iki vientisos konsistencijos. Įmaišykite miltus. Maišykite kol susiformuos tešla. 
Padalinkite tešlą į lygias 6 dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite į maždaug 5 mm storio ovalą. Padėkite  1/6 įdaro ant vienos tešlos ovalo pusės ir uždenkite kitą tešlos puse, bet taip, kad įdaras matytūsi. Sudėkite pyragėlius ant kepimo skardos, patepkite tryniu (tuo, kur sumaišėte su vandeniu) ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 20-25 min. kol pyragėliai taps tamsiai auksinės spalvos. 
Skanaus. 





Įkvėpimas: И. Чадеева "Выпечка по ГОСТу вкус нашего детства"

No comments:

Post a Comment