Wednesday, April 6, 2016

Prancūziški sausainiai Sable Azur pagal P. Herme


Turiu stebuklingą P. Herme receptų knygą. Kuom? Kai tik ją atverčiu tai ir dingstu... Šį kartą aptikau šiuos nuostabius šokoladinius sausainius.
Knygoje perskaičiau, kad tai - prancūziško stiliaus sausainiai. Jie šiek tiek "nedakepti" todėl jų viduriukas minkštas, o kraštai traškūs. Jie labai šokoladiniai, bet ne per saldūs. O citrusinių vaisių prieskonis tiesiog tobulai jiems tinka. 







Prancūziški sausainiai Sable Azur pagal P. Herme


  • 4 a.š. laimo žievelės (nutarkuotos su smulkia tarka be baltos dalies)
  • 150 g juodo šokolado 64 proc. (Manjari Varlhona), smulkiai sukapoto
  • 175 g miltų
  • 30 g kakavos
  • 1 a.š. sodos
  • 150 g labai minkšto sviesto
  • 50 g smulkaus balto cukraus
  • 120 g rudo cukraus
  • žiupsnis druskos

Pastaba: galima naudoti bet tokį citrusinį vaisių sausainiu pagardinimui, aš vietoj laimo žievelės naudojau apelsinų žievelę.



Miltus sumaišykite su soda, kakava ir persijokite. 
Sviestą sumaišykite su cukrumi ir druska ei įmaišykite sausus ingredientus. Įmaišykite šokoladą ir žievelę. 
Padalinkite tešlą į 3 dalis  ir  iš kiekvienos dalies suformuokite ritinį, kiekvieną 2,5 cm storio (diametro). Aš padėjau tešlą ant maisto plėvelės, praplatinau, suvyniojau į maisto plėvelę ir tada iškočiojau gražų reikiamo diametro ritinį. Įdėkite tešlą 1 val. į šaldytuvą.

Įkaitinkite orkaitę iki 170 C. Išklokite 2 kepimo skardas kepimo popieriumi. 

Išimkite tešlą iš šaldytuvo, išvyniokite iš maisto plėvelės. Supjaustykite tešlą 1,5 cm storio griežinėliais ir sudėkite juos į kepimo skardą 2-3 cm atstumu. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 8 min. (6-8 min.). Sausainiai gali pasirodyti "minkšti", bet kai atauš jie sukietės. Išimkite sausainius iš orkaitės ir perkelkite ataušti ant grotelių. Skanaus. 





Įkvėpimas: Pierre Herme "Pastries" 

No comments:

Post a Comment