Kai taip karšta ir tvanku tingisi net rašyti, na bet...
Vyras nusprendė supažindinti mažių su aviacija. Vaikystėje (na, gal ne 2 metukų) jį sužavėjo skraidymo aparatai ir dabar (iš tiesų) yra gera proga viską prisiminti. Taip pas mus atsirado radio bangomis valdomas lėktuvas :) Mažiui buvo įspūdžių pilnos kelnės :) maždaug savaitę visiems pasakojo kaip tėtis su lėktuvu skraidė ir kaip lipo į medį jį nusiimti :D
O tiems kas dabar pagalvojo, kad gavo tėtis naują žaislą ir, kad mažius dar nieko nesupranta, noriu pasakyti, jog jus labai klystate :) Nes:
- niekada nėra per anksti daryti kažką kartu su vaiku
- vaikai supranta daug daugiau negu jūs manote
Grįžusi namo sugalvojau išsikepti vaikystės skanėstų - vaflių. Turiu namuose senutę vaflinę, kurią man kažkada atidavė mama. Pamenu, kad anksčiau mes labai dažnai kepėm vaflius esant progai ir be progos. Todėl jie man tiesiog kvepia vaikystė. :D prisiminiau dabar mokyklos šventes :) visos ateidavome su savo vafliais :) ir, nors visų skonis buvo labai panašus, mums tada atrodė kad jie skirtingi :) ir visų, be abejo, reikia paragauti.
Pirma partija vaflių dingo vos ne akimirksniu :) todėl greitai užmaišiau tešlą antrai. Tik dabar atsižvelgiau į vyro pageidavimus (prisiminimus) - vafliai turi būti traškūs :) tokie jie ir buvo :) Beje, mažiui labiau patiko minkšti. :)
Vafliai minkšti
- 4 kiaušiniai
- 3/4 stiklinės cukraus
- 1,5 stiklinės miltų
- 1 stiklinės pieno
- 200 g. ištirpinto sviesto
- žiupsnis druskos
Išplakite kiaušinius su cukrumi iki standžių putų. Įmaišykite iš pradžių ištirpintą sviestą, druską ir pieną, o vėliau - miltus. Tešla turi būti maždaug grietinės konsistencijos, todėl pagal poreikį įberkite miltų arba įpilkite pieno. Įkaitinkite vaflinę ir kepkite vaflius. Iškeptus vaflius susukite.
Skanaus
Vafliai trapūs
- 4 XL kiaušiniai
- 3/4 stiklinės cukraus
- žiupsnis druskos
- 230 g. ištirpinto sviesto
- 1,5 stiklinės miltų
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki standžiu putų. Įmaišyti ištirpintą sviestą ir druską. Tada įmaišyti miltus. Tešla turi būti grietinės konsistencijos. Įkaitinti vaflinę (aš kepiau įjungusi vidutinį karštumą) ir kepti vaflius. Išėmus iš vaflinės juos iš karto reikia susukti, nes vėliau tai bus tiesiog neįmanoma padaryti. Vafliai lūžinės. Palikti ataušti ant grotelių.
Skanaus
No comments:
Post a Comment