Man labai patinka jogurtinės sriubos, tiek šaltos, tiek karštos. Nelabai dažnai jas verdu nes namuose tik viena aš jas ir mėgstu. Vyras valgo, bet jam jos "įdomios" tai sinonimas - "man nelabai patinka", o mažiui jogurtas turi būti su uogomis arba bananu :)
Šita sriuba labai paprasta bet man - labai gardi :) Skani tiek karšta, tiek šalta (kitą dieną tingėjau ją šildyti).
Jogurto ir perlinių kruopų sriuba su burschetta su voveraitėmis
Sriuba:
- 110 g. perlinių kruopų
- 750 g. natūralaus graikiško arba turkiško jogurto
- 1 kiaušinis
- 1 v. š. džiovintų mėtų
- 600 ml. jautienos sultinio
Bruschetta:
- Balta duona
- voveraitės
- šaltai rūkyta šoninė
- svogūnas
- bazilikas
- grietinėlė
Sriuba:
Perlinės kruopas gerai išplaukite ir nukoškite. Mėtas smulkiai sutrinkite. Užvirkite sultinį ir įberkite perlines kuopas. Virkite kol jos išvirs. Jogurtą gerai išmaišykite dubenyje su kiaušiniu ir maišant įpilkite samtį sriubos (pilkite maža srovele). Įmaišykite dar porą samčių (arba maždaug pusę sriubos). Tada supilkite viską atgal į puodą kartu su mėtomis ir virkite ant mažos ugnies iki tol, kol beveik užvirims, BET NEUŽVIRKITE. Pateikite su bruschetta su voveraitėmis.
Bruschetta:
Voveraites gerai išplaukite ir nuvarvinkite.
Svogūną smulkiai sukapokite.
Smulkiai supjaustykite šoninę.
Susmulkinkite baziliką.
Įkaitinkite keptuvę ir porą minučių pakepinkite svogūną su šonine. Įberkite voveraitės ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol visas skystis išgaruos. Pakepkite dar porą minučių, kad grybai lengvai apskrustų. Įpilkite grietinėlės ir keletą minučių kepkite, kol padažas sutirštės.
Paskrudinkite keletą riekių baltos duonos. Uždėkite grybus ant duonos ir pateikite su sriuba. Skanaus
Įkvėpimas: T. Maillos "The complete Middle Eastern cookbook"
No comments:
Post a Comment