Wednesday, November 18, 2015

Lėto virimo puode paruošta višta


Dar vienas slow cooker receptas. Labai minkšta ir sultinga vištytė. Man truko bulvių, todėl kitą kartą vietoje daržovių pridėsiu, kiek telpa, bulvių ir česnako skiltelių - jos pritrauks vištos "sulčių" ir bus pasakiškai skanu. Dabar, kai toks bjaurus ir niūrus oras už lango, tai tikrai šildantis ir jaukus patiekalas, kuris man primena vaikystę, jaukumą, šilumą. 
Rytoj iš ryto mūsų laukia avižinė košė su obuoliais gaminta slow cooker. Jau dabar namai pradėjo pasakiškai kvepėti cinamonu ir  obuoliais. Įsivaizduoju kaip rytoj bus gera ryte atsikelti, o namai jaukiai kvepia, o ant stalo garuoja karšta košė. Mmmmmm...:-)
Laikai keičiasi. Anksčiau jei kas pasakytų, kad svaigsiu dėl slow cooker, tai mesčiau į jį akmenį :-) o dabar, vat, aš jį turiu. Įtariu, kad panašiai gali atsitikti ir su mikrobangų krosnele. Visados sakiau, kad gal daiktas ir geras, bet man visiškai nereikalingas. Dabar jau pradedu galvoti kitaip. :-) Nors reikalinga ji man ne tiek gamininimui, kiek šokolado, sviesto lydymui, maisto šildymui ir atšildymui (užšaldyto). 








Lėto virimo puode paruošta višta



  •  vidutinio dydžio višta
  • 1 citrina
  • prieskoniai:
      • 1 a.š. džiovintos saldžios paprikos
      • 1-2 a.š. druskos
      • 1 a.š. džiovintų raudonėlių
      • 1 a.š. malto kumino arba kmyno 
      • sauja smulkiai sukapotų šviežių čiobrelių
      • 1/2 a.š. 5 pipirų mišinio
      • šlakelis aliejaus
  • apelsinų džemas
  • kelios morkos
  • keli saliero stiebai
  • 5 česnako skiltelės
  • 1/3 stiklinės vandens



Morkas bei salierus supjaustykite ir įdėkite į lėto virimo puodą kartu su česnaku. Pasūdykite ir įpilkite vandenį.
Vištienos prieskonius sumaišykite su šlakeliu aliejaus ir gerai įtrinkite prieskonių mišiniu vištą. Įkiškite citriną į vištos vidų ir suriškite vištos kojas. Įdėkite vištą į puodą ant daržovių ir patepkite dosniai apelsino džemu. Uždenkite dangčiu ir ruoškite 6-8 val. mažoje temperatūroje (Low). Iškepusią vištą galima įdėti 5 min. į gerai įkaitintą orkaitę su grilio funkcija (240 C), kad apskrustų (bet nebūtina). Pateikti su ryžiais ir salotomis. Skanaus.


No comments:

Post a Comment