Thursday, November 26, 2015

Kriaušių ir spanguolių tortas






Kriaušių ir spanguolių tortas



Kriaušės:

  • 3 kriaušės
  • 4 stiklinės vandens
  • 1 stiklinė cukraus
  • 2 cinamono lazdelės

Puode sumaišykite vandenį, cukrų, cinamoną ir užvirkite. Kol skystis užvirs nulupkite kriaušes. Į užvirusį skystį įdėkite kriaušes ir sumažinkite ugnį iki vidutinio. Virkite apie 15 min. kol kriaušės suminkštės. Išimkite kriaušes iš puodo ir supjaustykite kubeliais (graužtuką išmeskite). Atidėkite 1/4 stiklinės skysčio/sirupo kuriame virė kriaušės. 



Tešla:

  • 3 stiklinės miltų
  • 1 a.š. malto cinamono
  • 1 a.š. malto kardamono
  • 1/4 a.š. maltų gvazdikėlių
  • 1 a.š. druskos
  • 1 a.š. sodos
  • 3/4 stiklinės  balto cukraus
  • 1/2 stiklinės rudo cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 1/2 stiklinės vynuogių kauliukų aliejaus
  • 115 g minkšto sviesto
  • 1,25 stiklinės spanguolių
  • kriaušės ir atidėtas skystis


Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Paruoškite 3 apvalias 18 cm diametro kepimo formas - išklokite jas kepimo popieriumi arba gerai ištepkite sviestu ir apibarstykite miltais. 
Sumaišykite ir persijokite sausus ingredientus (apart cukraus).
Virtuvės kombaino inde sumaišykite aliejų, sviestą, cukrų ir plakite apie 5 min. vidutiniu greičiu. 
Sumažinkite greitį ir po vieną įmuškite kiaušinius. Prieš dedant sekantį gerai suplakite ir nustumkite viską nuo sienelių žemyn. Įberkite dalį sausų ingredientų, įmaišykite juos, tada įpilkite dalį kriaušių skysčio, įmaišykite. Įberkite likusius sausus ingredientus, atsargiai įmaišykite. Įmaišykite likusį skystį. Su mentele įmaišykite spanguoles ir kriaušes. Padalinkite tešlą po lygiai tarp kepimo formų. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 30 min. arba kol medinis pagaliukas, įkištas į centrą ir ištrauktas, liks sausas. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite. 


Kremas:

  • 250 g minkšto sviesto
  • 250 g kambario temperatūros mascarpone sūrio
  • 20 v.š. kondensuoto saldinto pieno
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
Sviestą suplakti kartu su sūriu. Įpilti kondensuotą pieną ir vanilės ekstraktą ir plakti tik tol, kol viskas susijungs.


Surinkimas:

Kremą įdėkite į konditerinį maišelį su lygiu antgalių arba tiesiog nukirpkite maišelio galiuką. Ant torto padėklo padėkite vieną biskvitą ir išspauskite aplink kraštines apvalius didelius taškus, o centre kremą išspauskite spirale. Uždėkite ant viršaus antrą biskvitą ir lengvai prispauskite jį (tik šiek tiek) ir pakartokite tą patį su kremu. Uždėkite trečią biskvitą ir lengvai prispauskite, pakartokite tą pati su kremu. Viršų papuoškite kaip jums patinka.




Įkvėpimas: The cake blog

No comments:

Post a Comment