Kai tik gavau "Mast brothers chocolate" knygą, ji greitai prisipildė mažų spalvotų juostelių, žyminčių receptus kuriuos norėčiau išbandyti. Man, šokoholikei, tai stebuklinga knyga, pilna įkvėpimo, meilės šokoladui bei naujų skonių. Deja nelabai turiu su kuo pasidalinti savo meile šokoladui. Namuose tik aš viena sergu šia liga. Todėl receptai labai išsibarstė laike. Visai nesenai atėjo šokoladinės duonos laikas. Kartais tiesiog pavargsti laukti progos ir tampa visai nesvarbu kas tai valgys, juk svarbiausia, kad tu pati to nori ir tu pati tą paragausi.
Kadangi savaime suprantama duonos man liko nemažas gabaliukas, sugalvojau iškepti iš jo pudingą. Gerai pagalvojus, tai tas pudingas buvo net skanesnis nei pati duona.
Šokoladinė duona
- 10-15 g šviežių mielių
- 2/3 stiklinės rudo cukraus
- 1,5 stiklinės šilto vandens
- 4 stiklinės miltų
- 1/2 a.š. druskos
- 1 v.š. kakavos
- 3 tryniai
- 30 g kambario temperatūros sviesto ( 2 v.š.)
- 300 g sukapoto šokolado (arba šokolado lašų)
- 1/2 stiklinės lazdyno riešutų
- 1/2 stiklinės razinų
- 1/2 stiklinės pieno
Greitkratyje suplakite/sukratykite 1 stiklinę vandens, žiupsnį cukraus ir mieles.
Virtuvės kombaine sumaišykite mielių mišinį, cukrų, (likusį) vandenį, miltus, druską, kakavą, 1 trynį, sviestą. Minkykite 7-10 min. (taip, taip ilgai). Palikite uždengtą pastovėti 10 min. ir tada vėl minkykite 7-10 min. Įminkykite šokoladą, razinas ir riešutus. Įdėkite tešlą į dubenį, uždenkite ir palikite pakilti 1-2 val., kol padvigubės.
Patepkite sviestu (arba išklokite kepimo popieriumi) 2 duonos kepimo formas. Recepte parašyti komponentų kiekiai, kad paruošti vieną 23 cm ilgio (didelę) duonos kepimo skardą, bet pas mane realiai gavosi du nemaži kepaliukai.
Padalinkite tešlą per pusę ir suformuokite 2 kepaliukus, įdėkite juos į kepimo formas. Suplakite pieną, 2 trynius ir patepkite plakiniu kepaliukus, uždenkite juos ir palikite pakilti 30-45 min. kol jie beveik padvigubės.
Įkaitinkite orkaitę iki 220 C. Pašaukite duoną į orkaitę ir kepkite 15 min. Tada sumažinkite temperatūrą iki 180 C ir kepkite dar 30 min. Išimkite ir atvėsinkite ant grotelių. Skanaus.
- Gabalas senos šokoladinės duonos, supjausčiau gabaliukais - tai man gavosi apie 10 stiklinių
- 7 kiaušiniai
- 1,5 stiklinės pieno
- 1,5 stiklinės grietinėlės ( 35 proc.)
- 2 v.š rudo cukraus
- 2 v.š. balto cukraus
- 1/2 a.š. malto cinamono
Duoną supjaustyti gabaliukais ir sudėti į didelį dubenį. Kitame dubenyje suplakti iki vientisumo: pieną, grietinėlę, cukrų ir kiaušinius bei cinamoną. Užpilkite duoną mišiniu, atsargiai sumaišykite ir palikite pastovėti 15-20 min.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Gerai ištepkite sviestu kepimo formą. Sudėkite duoną į formą ir supilkite ant viršaus likusį skystį. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 30 min., kol viršus lengvai apskrus. Išimkite iš orkaitės ir šiek tiek atvėsinkite. Skanaus
Įkvėpimas: R. Mast and M. Mast "Mast brothers chocolate"; StyleSweetCA
No comments:
Post a Comment