Thursday, November 19, 2015

Šokoladinis tortas su vyšniomis








Šokoladinis tortas su vyšniomis



Tešla:


  • 1 ir 1/4 stiklinės miltų
  • 1/2 stiklinės kakavos
  • 1 ir 1/4 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 v.š. tirpios kavos
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1/8 stiklinės saulėgrąžų aliejaus
  • 1/8 stiklinės kokoso aliejaus
  • 3/4 - 1 stiklinė cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 1 trynys
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 2/3 stiklinės pieno
  • 2/3 stiklinės šilto vandens





Įkaitinkite orkaitę iki 180. Išklokite kepimo popieriumi dvi apvalias 16 cm diametro kepimo formas. 

Dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus apart cukraus. Sumaišykite pieną su vandeniu.
Sumaišykite cukrų ir aliejus. Įmaišykite kiaušinį, trynį ir vanilės ekstraktą. Pakaitomis, beriant/pilant dalimis įmaišykite sausus ingredientus ir pieno mišinį (pradėkite ir užbaikite sausais ingredientais). 
Padalinkite tešlą tarp dviejų kepimo formų ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 25-30 min. Išimkite ir atvėsinkite (aš palieku atvėsti kepimo formoje). 

Balto šokolado ganašas, suplakite ji prieš pat naudojimą.

2 stiklinės konservuotų vyšnių be kauliukų

Surinkimas:

Padėkite vieną tešlos dalį ant torto padėkliuko ir ant viršaus paskirstykite šiek tiek mažiau nei 1/2 ganašo. Ant viršaus paskirstykite 1/2 vyšnių ir uždėkite antrą tešlos dalį. Ant viršaus paskirstykite likusį ganašą, vyšnias ir, jei norite, pabarstykite šokolado drožlėmis. 
Skanaus








No comments:

Post a Comment