Monday, November 16, 2015

Lėtai kepti obuoliai


Vis dar negaliu atsidžiaugti savo lėto kepimo puodu. Jau net pradėjau dairytis mažesnio tokio pačio puodo. Naršant interneto erdvę su šypsena paskaitau komentarus :-) - dauguma žmonių, kurie išbandė tą puodą, po gan trumpo laiko dairosi jau kito - mažesnio arba didesnio. 
Didelis puodas yra labai gerai savaitgaliais, bet kas dienai mūsų 3 asmenų šeimai norisi kad kažko mažesnio. Problema tik tokia - kiek mažesnio puodo reikia :-) 
Šį kartą kepiau obuolius. Juos be abejo galima išsikepti orkaitėje, - ir bus labai skanu. Norėjau palyginti, ar yra skirtumas :-) Skirtumas yra, bet iki galo nesupratau koks, nes obuoliai taip greitai baigėsi :-) Tikrai dar kartosiu. 





Lėtai kepti obuoliai



  • 6-7 obuoliai
  • 3/4 stiklinės avižinių dribsnių
  • 1/4 stiklinės miltų
  • 70 g sviesto (šalto)
  • 1/4  stiklinės rudo cukraus
  •  1 v.š. juodo cukraus
  • 1 v.š. balto cukraus
  • 1 a.š. malto cinamono 
  • žiupsnis druskos
  • 1/4 stiklinės razinų

Obuolius nuplaukite ir nusausinkite. Išimkite graužtuką ir šiek tiek praplatinkite kieurymės vidų ir viršutinę dalį. 
Avižinius dribsnius, miltus, sviestą, cukrų, cinamoną ir druską įdėkite į dubenį ir su tešlos kapokle arba peiliu "įtrinkite" sviestą į sausus ingredientus (panašiai taip, kaip gaminant kapotą tešlą).  Tešla turi būti stambių trupinių konsistencijos. Įmaišykite razinas. 
Užpildykite obuolių vidų tešla, o ant viršaus iš tešlos suformuokite "kepurėlę". Sudėkite obuolius į lėto virimo puodą (slow cooker) ir įpilkite 1/3 stiklinės vandens. Kepkite / virkite mažoje temperatūroje (Low) 3-3,5 val. (priklausomai nuo obuolių rūšies ir dydžio). Pateikite su plakta grietinėle. 
Man jų skonis labai priminė mano mėgstamą obuolių pyragą. Labai švelnus obuoliai su traškių vidumi.


Įkvėpimas: Kara Lydon; Budgetbytes

No comments:

Post a Comment