Vis dar negaliu atsidžiaugti savo lėto kepimo puodu. Jau net pradėjau dairytis mažesnio tokio pačio puodo. Naršant interneto erdvę su šypsena paskaitau komentarus :-) - dauguma žmonių, kurie išbandė tą puodą, po gan trumpo laiko dairosi jau kito - mažesnio arba didesnio.
Didelis puodas yra labai gerai savaitgaliais, bet kas dienai mūsų 3 asmenų šeimai norisi kad kažko mažesnio. Problema tik tokia - kiek mažesnio puodo reikia :-)
Šį kartą kepiau obuolius. Juos be abejo galima išsikepti orkaitėje, - ir bus labai skanu. Norėjau palyginti, ar yra skirtumas :-) Skirtumas yra, bet iki galo nesupratau koks, nes obuoliai taip greitai baigėsi :-) Tikrai dar kartosiu.
Lėtai kepti obuoliai
- 6-7 obuoliai
- 3/4 stiklinės avižinių dribsnių
- 1/4 stiklinės miltų
- 70 g sviesto (šalto)
- 1/4 stiklinės rudo cukraus
- 1 v.š. juodo cukraus
- 1 v.š. balto cukraus
- 1 a.š. malto cinamono
- žiupsnis druskos
- 1/4 stiklinės razinų
Obuolius nuplaukite ir nusausinkite. Išimkite graužtuką ir šiek tiek praplatinkite kieurymės vidų ir viršutinę dalį.
Avižinius dribsnius, miltus, sviestą, cukrų, cinamoną ir druską įdėkite į dubenį ir su tešlos kapokle arba peiliu "įtrinkite" sviestą į sausus ingredientus (panašiai taip, kaip gaminant kapotą tešlą). Tešla turi būti stambių trupinių konsistencijos. Įmaišykite razinas.
Užpildykite obuolių vidų tešla, o ant viršaus iš tešlos suformuokite "kepurėlę". Sudėkite obuolius į lėto virimo puodą (slow cooker) ir įpilkite 1/3 stiklinės vandens. Kepkite / virkite mažoje temperatūroje (Low) 3-3,5 val. (priklausomai nuo obuolių rūšies ir dydžio). Pateikite su plakta grietinėle.
Man jų skonis labai priminė mano mėgstamą obuolių pyragą. Labai švelnus obuoliai su traškių vidumi.
Man jų skonis labai priminė mano mėgstamą obuolių pyragą. Labai švelnus obuoliai su traškių vidumi.
Įkvėpimas: Kara Lydon; Budgetbytes
No comments:
Post a Comment