Wednesday, November 4, 2015

Labo ryto keksiukai



Jei galėčiau, tai valgyčiau šituos keksiukus pusryčiams kasdieną. Deja negaliu, o ir jie (bent jau taip nemanau) nėra skirti kasdienai, o labiau - savaitgalio pusryčiams. Tai tiesiog keksiukai - avižinė košė su viskuo. Labai patogu, greitai paruošiama ir tikrai palieka įspūdį. Keksiukai asocijuojasi labiau su desertu nei su pusryčiais :-) bet kodėl gi ne? Juk taisykles nustatote jūs. 






Labo ryto keksiukai



  • 60 g miltų
  • 30 g ruginių miltų
  • 1 a.š. sodos
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1/2 a.š. malto cinamono
  • 210 g obuolienės
  • 60 g pieno
  • 60 ml aliejaus
  • 80 g medaus (jei obuolienė saldi, tada medaus dėkite mažiau)
  • 1 v.š. nutarkuotos apelsinų žievelės 
  • 60 g avižinių dribsnių (ne greito paruošimo košės)
  • 170 g šokoladinių lašų


Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Išklokite 10 keksiukų kepimo formų popieriniais kepimo įdėklais. 

Dubenyje sumaišykite miltus, sodą, druską ir cinamoną.
Kitame dubenyje sumaišykite obuolienę, pieną, aliejų, medų ir apelsino žievelę ir plakite su mikseriu 2 minutes. Maišykite sausus ir drėgnus ingredientus kol ingredientai susijungs (nepermaišykite). Įmaišykite avižinius dribsnius ir šokoladą. Padalinkite tešlą tarp formelių. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 15 min. Palikite pastovėti 5 min. kepimo formelėse, išimkite ir atvėsinkite ant kepimo grotelių. Skanaus




Įkvėpimas: receptą kažkada užsirašiau ant lapelio naršant interneto platybėse, deja nežinau kas autorius/autorė. 

No comments:

Post a Comment