Monday, November 30, 2015

Vištienos krūtinėle su garstyčių padažu (pagaminta slow cooker)






Vištienos krūtinėlė su garstyčių padažu (pagaminta slow cooker)



  • 2 vidutinio dydžio svogūnai
  • 4 skiltelės česnako
  • 3 vištienos krūtinėlės
  • druska ir pipirai
  • 200 ml balto vyno
  • 250 ml grietinėlės
  • 3,5 valgomasis šaukštas Dijon garstyčių
  • gabaliukas šaltai rūkytos šoninės
  • 1 a.š. miltų


Svogūnus nulupkite, perpjaukite per pusę ir supjaustykite griežinėliais. Česnakų skilteles taip pat nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Sudėkite svogūnus ir česnakus į lėto virimo puodą (slow cooker). Įpilkite 100 ml balto vyno. Vištienos krūtinėles pasūdykite ir patepkite garstyčiomis (maždaug 1 v.š. kiekvienai). Padėkite krūtynėles į puodą ant daržovių ir gaminkite 5 val. mažoje temperatūroje (low).
Šonine supjaustykite gabaliukais ir apkepkite keptuvėje arba mikrobangų krosnelėje (sudėkite į indą skirtą gaminti mikrobangų krosnelėje, uždarykite dangčiu ir gaminkite 5-8 min.). 
Išimkite vištą iš puodo, o visą skystį ir daržoves įdėkite į keptuvę. Vištą grąžinkite į puodą ir uždarykite dangčiu, kad neatvėstų.
Įpilkite 100 ml vyno ir troškinkite daržoves ant vidutinės ugnies kol beveik visas skystis  išgaruos ir padažas šiek tiek sutirštės. Įberkite miltus ir gerai išmaišykite. Įpilkite grietinėlę ir įdėkite šoninę. Troškinkite kol padažas sutirštės. Įpilkite padažą į puodą ant vištienos ir pateikite. Pateikite. Skanaus. 




Įkvėpimas: Delicious. Magazine  November 2015


No comments:

Post a Comment