Monday, November 9, 2015

Obuolių štrudelis pagal P. Herme

Iš tiesų norėjau kepti sūrio pyragą (irgi P. Herme receptas) bet paskutiniu momentu persigalvojau. Prisiminiau, kad dar šį rudenį nekepiau tradicinio obuolių deserto - štrudelio. Tai gan greitas ir lengvas receptas. Ilgiausiai užtrunka obuolių skutimas ir pjaustymas. Beja obuolių čia tikrai daug, originaliame recepte - 1,8 kg. Aš naudojau šiek tiek mažiau. Štrudelis gaunasi su labai plona traškia tešla ir su daug, daug obuolių viduje. Gal tos tešlos ir šiek tiek daugiau norėtūsi. Bet šiaip tai buvo labai skanu ir manau, kad jis taps mano mėgstamiausiu štrudeliu. 







Obuolių štrudelis pagal P. Herme




Tešla:


  • 200 g miltų
  • 45 g saulėgrąžų aliejaus
  • 60 g vandens
  • geras žiupsnis druskos
  • 1 kiaušinis (mažas)
  • 50 g išlydyto sviesto (patepimui)
  • cukrus pudra pabarstymui
Įdaras:

  • 30 g razinų
  • 30 g romo (aš nenaudojau, tiesiog užpyliau 5 minutėms razinas verdančiu vandeniu)
  • 130 g duonos trupinių arba džiuvesėlių
  • 50 g sviesto
  • 1,5g cukraus
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 1,5 kg obuolių
  • 1 citrinos sultys
  • 80 g cukraus
  • 1 a.š. malto cinamono
Tešla:

Virtuvės kombaino inde sumaišykite miltus, aliejų, druską, kiaušinį, vandenį ir užminkykite elastingą tešlą. Suvyniokite ją į maisto plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą mažiausiai valandai.


Įdaras:

Razinas nuplikite verdančiu vandeniu, nukoškite ir užpilkite romu. Palikite išbrinkti, prieš naudojant nukoškite. 

Išlydykite sviestą keptuvėje ir sumaišykite su duonos trupiniais arba džiuvesėliais, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Pakepinkite keletą minučių ant mažos ugnies. Nukaiskite. 

Nuskuskite obuolius ir išimkite graužtukus. Supjaustykite (arba sutarkuokite su mandoline) 1 cm storio griežinėliais/riekelėmis. Sumaišykite dubenyje su citrinos sultimis. Kitame dubenyje sumaišykite cukrų (80 g) ir cinamoną. 

Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi.

Tešlą padėkite ant kočiojimo kilimėlio ir plonai iškočiokite, tada perkelkite ant miltais pabarstyto švaraus didelio virtuvinio rankšluosčio (be rašto, lygaus) ir švelniai tempiant ištempkite tešlą į 60/70 cm diametro stačiakampį. 

Ištepkite tešlą išlydytu sviestu. Pora centimetrų nuo apačios suformuokite maždaug 6 cm pločio juostą iš duonos trupinių, ant viršaus paskirstykite obuolius ir razinas. Padedant rankšluosčiu suvyniokite tešlą į vyniotinį (tiek tvirtai/glaudžiai, kiek įmanoma). Perkelkite tešlą į kepimo skardą. Suformuokite štrudelį į V formą (nes kitaip jis tiesiog jums netilps į skardą). Patepkite išlydytu sviestu ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 30 min. Išimkite truputiį atvėsinkite, pabarstykite cukraus pudra ir pateikite su plakta grietinėle. Skanaus.

Įkvėpimas: Piere Herme "Pastries" 

No comments:

Post a Comment