Dar vienas receptas klasikinio patiekalo konkursui.
Airanas (Ayran) tai atvėsintas jogurtinis gėrimas kuris yra labai populiarus Turkijoje. Turkijoje galima jį nusipirkti visur. Jis parduodamas buteliuose arba kartoninese pakuotese (o dabar ir plasmasinese) ir yra skirtingo tirštumo ir riebumo. Man labiausiai patinka tirštas airanas. Kiek tekdavo vasarą būti Stambule, visada nusipirkdavau buteliuką airano ir šviežiu abrikosu arba persiku. Mano tėtis airaną maišo su pomidoru sultimis ir kartais su alumi. Labai idomus ir malonus skonis. Turkai be abėjo taip nedaro :) bent jau kiek man teko matyt :) Turkai airaną geria su maistu, dažniausiai su kebabu arba kofte (keptas ant iešmo faršas).
Airanas (Ayran)
- 600 ml. natūralaus turkiško jogūrto
- 400 ml. vandens
- druska
Visus ingredientus įpilti į kokteilinę arba blenderį ir suplakti iki vientisos (putotos) masės. Vasara galima pateikti su ledukais (geriausia susmulkintais). Taip pat galima pagardinti mėta.
Skanaus.
Skanaus.
No comments:
Post a Comment