Grissini su džiugo sūriu
- 325 g. miltų
- 15 g. šviežių mielių
- 200 g. šilto pieno
- 100 g. sutarkuoto džiugo sūrio
- 100 g. kambario temperatūros sviesto
- 1/2 a.š. druskos
Įkaitinkite orkaitę iki 160 C. Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi arba silikoniniu kepimo kilimėliu.
Greitkratyje suplakite mieles su pienu.
Sudėkite visus ingredientus į virtuvės kombaino indą ir užminkykite tešlą.
Išimkite tešlą ant kočiojimo kilimėlio ir iškočiokite ją maždaug iki 0,5 cm storio. Supjaustykite tešlą į ilgas ir plonas juosteles (maždaug 30-40 cm ilgio ir 0,5-1 cm storio) arba galite imti tešlą gabaliukais ir iškočioti plonas virvės. Perkelkite į kepimo skardą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 25-30 min. arba kol grissini taps tamsiai auksinės spalvos. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite. Laikykite sandariame inde. Labai skanu su vytinta mėsyteė, saulėje džiovintais pomidorais ir kaparėliais (ir taure raudono vyno).
Skanaus
Įkvėpimas: K. Caldesi "The Italian cookery course"
Rašytojas(-a) turėtų atsižvelgti, kad dauguma neturi nei greitkračių, nei kombainų.
ReplyDeleteSveiki, tai uzminkykite mieline tešla Jums patogiu budu.
DeleteBloge yra aprasyta keletas skirtingu budu kaip tai galima padaryti. Prie kiekvieno iraso nekartosiu.
Rasau taip kai darau pati.
O teslos kildinti nereikia?
ReplyDeletesveiki, nereikia.
Delete