Baklažanų ir perlinių kruopų troškinys
- 2 vidutinio dydžio baklažanai
- 1 stiklinė perlinių kruopų
- druska
- aliejaus kepimui
- viena 400 g. skardinė konservuotų pomidorų
- 2 svogūnai, perpjauti per pusę ir supjaustyti griežinėliais
- 6 skiltelės česnako, smulkiai sukapotos
- 1 a.š. maltos rūkytos paprikos
- 1/2 a.š. maltų aštrių pipirų
- 2 v.š. pomidorų pastos
- 1/2-1 stiklinė verdančio vandens
- 2-3 v.š. granatų melasos (sirupo)
- susmulkintos petražolės pateikimui
- pora riekių "senos" juodos duonos
- 1 skiltelė česnako
Perlinės kruopas gerai išplaukite, nukoškite ir išvirkite.
Baklažanus nuskuskite, stambiai supjaustykite.
Įkaitinkite didelę keptuvę su aliejumi ir apkepkite baklažanus kol jie gražiai apskrus (bus auksinės spalvos). Kai baklažanai iškeps, išimkite juos ir lengvai apkepkite svogūnus su česnakais.
Įdėkite duoną, 1 skiltelę česnako, pora šaukštų aliejaus ir žiupsnį druskos į virtuvės kombaino indą ir sumalkite iki trupinių konsistencijos. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C ir pakepinkite trupinius apie 10 min. kol jie taps traškūs. Išimkite ir atvėsinkite.
Įdėkite duoną, 1 skiltelę česnako, pora šaukštų aliejaus ir žiupsnį druskos į virtuvės kombaino indą ir sumalkite iki trupinių konsistencijos. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C ir pakepinkite trupinius apie 10 min. kol jie taps traškūs. Išimkite ir atvėsinkite.
Tuo tarpu įkaitinkite didelį ketaus (arba bet kokį kita) puodą ir įpilkite į jį šlakelį aliejaus. Įberkite baklažanus, perlines kuopas, svogūnus su česnakais, pomidorų pastą, pomidorus su jų sultimis (iš skardinės)*, 1 a.š. druskos, pipirus, papriką ir granatų melasą ir įpilkite verdantį vandenį. Viską išmaišykite ir užvirkite. Sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite 30-40 min. Valgykite iš karto arba palikite dar pastovėti 30 min. (būtent todėl patogiausia gaminti ketaus puode, nes jis ilgai laiko šilumą)**
Įdėkite į lėkštę ir pabarstykite duonos trupiniais bei petražolėmis. Skanaus.
* jei pirkote "cielus", nesmulkintus pomidorus tai tiesiog sutrinkite juos tarp pirštų, taip juos susmulkindami.
** kuo troškinys ilgiau pastovės, tuo jis bus gardesnis.
Įkvėpimas: Food and Wine annual cookbook 2005
Troškinys kaip troškinys. Ir mano dvimetis jį valgė!!
ReplyDeleteAciu uz atsiliepima :) Man irgi didziausias ivertinimas yra kai mano mazius (3 metai) kazka valgo pasigardziuodamas :)
Delete