Friday, December 5, 2014

Obuolių ir migdolų pyragas



Lengvas, greitas, puikiai tinka spontaniškam sprendimui iškepti pyragą ir pasaldinti vakarą ar paįvairinti pusryčius. 
Nuostabiai kvepia - kai tik ištraukiau jį iš orkaitės, mažius prisistatė į virtuvę ir paprašė gabaliuko. Man tai didžiausias komplimentas. 





Obuolių ir migdolų pyragas



Tešla:

  • 170 g. miltų
  • 55 g. sumaltų į miltus migdolų
  • 120 g. šalto sviesto, supjaustyto gabaliukais
  • 50 g. cukraus
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnis druskos
  • vienos citrinos nutarkuota žievelė

Įdaras:

  • 4 obuoliai
  • 85 g. cukraus
  • 1 a.š. malto cinamono
  • 2 tryniai
  • 1/2 a.š. vanilės ekstrakto
  • 150 g. grietinėlės

Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. Išklokite  tartų kepimo formos (su nuimamu dugnu) dugną kepimo popieriumi, o šonus patepkite sviestu.

Sudėkite visus tešlos ingredientus į virtuvės kombaino indą ir malkite kol tešla taps smulkių duonos trupinių konsistencijos. Įberkite tešlą į kepimo indą ir suspauskite formuodami pyrago pagrindą - dugną ir šonus.  Įdėkite 10 min. į šaldyklį.
Tuo tarpu paruoškite įdarą. 
Obuolius nuskuskite ir stambiai sutarkuokite su Mandoline tarką arba supjaustykite griežinėliais.
Sumaišykite 40 g cukraus su cinamonu. Sumaišykite obuolius su tokiu būdu pagamintu cinamoniniu cukrumi.
Greitkartyje lengvai suplakite trynius, 45 g. cukraus ir grietinėlę. 
Į kepimo indą, ant tešlos įdėkite ir tolygiai paskirstykite obuolius, o ant viršaus užpilkite trynių mišinį. Pašaukite pyragą į orkaitę ir kepkite apie 45 min. arba kol kremas sutirštės, o obuoliai lengvai apskrus. Išimkite iš orkaitės ir iš kepimo formos. Lengvai atvėsinkite ir pateikite šiltą su natūraliu jogurtu, ledais arba plakta grietinėle. 
Skanaus

Įkvėpimas: S. Spaull and F. Burrell "Leiths baking bible" 

No comments:

Post a Comment