Lengvas, greitas, puikiai tinka spontaniškam sprendimui iškepti pyragą ir pasaldinti vakarą ar paįvairinti pusryčius.
Nuostabiai kvepia - kai tik ištraukiau jį iš orkaitės, mažius prisistatė į virtuvę ir paprašė gabaliuko. Man tai didžiausias komplimentas.
Obuolių ir migdolų pyragas
Tešla:
- 170 g. miltų
- 55 g. sumaltų į miltus migdolų
- 120 g. šalto sviesto, supjaustyto gabaliukais
- 50 g. cukraus
- 1/2 a.š. kepimo miltelių
- žiupsnis druskos
- vienos citrinos nutarkuota žievelė
Įdaras:
- 4 obuoliai
- 85 g. cukraus
- 1 a.š. malto cinamono
- 2 tryniai
- 1/2 a.š. vanilės ekstrakto
- 150 g. grietinėlės
Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. Išklokite tartų kepimo formos (su nuimamu dugnu) dugną kepimo popieriumi, o šonus patepkite sviestu.
Sudėkite visus tešlos ingredientus į virtuvės kombaino indą ir malkite kol tešla taps smulkių duonos trupinių konsistencijos. Įberkite tešlą į kepimo indą ir suspauskite formuodami pyrago pagrindą - dugną ir šonus. Įdėkite 10 min. į šaldyklį.
Tuo tarpu paruoškite įdarą.
Obuolius nuskuskite ir stambiai sutarkuokite su Mandoline tarką arba supjaustykite griežinėliais.
Sumaišykite 40 g cukraus su cinamonu. Sumaišykite obuolius su tokiu būdu pagamintu cinamoniniu cukrumi.
Greitkartyje lengvai suplakite trynius, 45 g. cukraus ir grietinėlę.
Į kepimo indą, ant tešlos įdėkite ir tolygiai paskirstykite obuolius, o ant viršaus užpilkite trynių mišinį. Pašaukite pyragą į orkaitę ir kepkite apie 45 min. arba kol kremas sutirštės, o obuoliai lengvai apskrus. Išimkite iš orkaitės ir iš kepimo formos. Lengvai atvėsinkite ir pateikite šiltą su natūraliu jogurtu, ledais arba plakta grietinėle.
Skanaus
Įkvėpimas: S. Spaull and F. Burrell "Leiths baking bible"
No comments:
Post a Comment