Aguonų pyragas "Makowiec"
Tešla:
- 300 g. miltų
- 200 g. kambario temperatūros sviesto
- 100 g. cukraus
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
Aguonų įdaras:
- 250 g. aguonų
- 175 g. pieno
- 30 g. sviesto
- 50 g. razinų
- 50 g. datulių
- 50 g. džiovintų spanguolių
- 1/2 stiklinės medaus ( tai maždaug 170 g.)
- 1/4 stiklinės rudo cukraus
- 1 v. š. su kaupu maltų migdolų riešutų
- keletas lašų migdolų esencijos
- 2 baltymai
Džemo įdaras:
- 350 g. jums patinkančio džemo, aš naudojau rabarbarų + aviečių
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Išklokite kepimo popieriumi 23 cm diametro apvalią kepimo formą su nuimamais šonais.
Tešla:
Cukrų įberkite į virtuvės kombainą ir susmulkinkite. (ne iki cukraus pudros, o tiesiog iki smulkesnes, nei paprastai, konsistencijos).
Įdėkite į dubenį miltus, cukrų, sviestą, vanilės ekstraktą ir viską sumaišykite pirštais. Maišykite ir lengvai, nespausdami trinkite masę tarp pirštu kol susiformuos trupiniai.
Įberkite pusę trupiniu į kepimo indą ir ir tolygiai juos paskirstykite, kad jie padengtų dugną. Nespauskit tešlos formuodami pagrindą. Tiesiog paskirstykite trupinius, lengvai juos tapšnodami. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 15 min. arba kol pagrindas taps šviesiai auksinės spalvos. Ištraukite kepimo formą iš orkaitės.
Aguonų įdaras:
Aguonas įberkite į virtuvės kombaino indą ir malkite maksimaliu greičiu maždaug minutę.
Į puodą įdėkite sumaltas aguonas ir likusius ingredientus, apart riešutų, riešutų esencijos ir baltymų. Užvirkite ir virkite ant mažos ugnies maišant apie 10 min. kol masė sutirštės. Įmaišykite riešutus ir jų esenciją. Atvėsinkite.
Suplakite baltymus iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į aguonų masę.
Įdėkite aguonų masę į kepimo indą ir tolygiai paskirstykite.
Paskirstykite tolygiai ant viršaus džemą ir pabarstykite tešlos trupiniais (likusiais).
Pašaukite į orkaitę ir kepkite 45 min. arba kol pyrago viršus taps tamsiai auksines spalvos. Išimkite iš orkaitės ir palikite dar 10-15 min. kepimo formoje. Išimkite ir atvėsinkite ant grotelių.
Kai pyragas atauš, pabarstykite cukraus pudra. Skanaus.
Thermomiksas:
Aguonų įdaras:
Į thermomikso indą įberkite aguonas ir malkite 1 min. 10 gr.
Įdėkite visus likusius ingredientus, apart riešutų, esencijos ir baltymų ir virkite 10 min. 90 C. 3 gr.
Įberkite riešutus ir riešutų esenciją ir maišykite 5 sek. 4 gr.
Išimkiteir atvėsinkite.
Išplaukite thermomikso indą ir jį nusausinkite. Suplakite baltymus 3 gr. apie 1 min.
Atsargiai su mentele įmaišykite baltymus į aguonų masę.
Įkvėpimas: Moje wypieki
No comments:
Post a Comment